KÜLFÖLD

Meg­til­tot­ták a dro­gos nőnek, hogy szül­jön

Egy New York-i bíró úgy dön­tött, meg­tiltja egy négy­gye­re­kes anyá­nak, hogy újra te­herbe essen. Az íté­let nagy port ka­vart.
  • Szerző: KF

Brandy prostituált és kábítószerfüggő. Gyerekeit nem ő neveli, mivel függőségével az életüket veszélyeztette. A bíró mégis rengeteg kritikát kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nő addig nem láthatja a gyerekeit, míg nem szabadul meg káros szenvedélyétől. Csak a rehabilitációs központtal kerülheti el a börtönt, bár az ítélet szerint akkor nem kerül rács mögé, ha a tiltás ellenére újra gyereket várna. Ha Brandy újra tiszta lesz, legkisebb kisfiát visszakaphatja.

A nő 16 éves fiát már 10 éve a nagymamája neveli, miután a gyerek magába állította a nő egyik injekciós tűjét. A további három terhesség alatt Brandy végig ivott és drogozott, a két középső gyerek – akik nevelőszülőkhöz kerültek – már drogfüggőként jött a világra, a legkisebb pedig koraszülött volt, hetekig inkubátorban tartották, mert nála azonnal jelentkeztek az elvonási tünetek.

A bíró szerint az ilyen esetek a fogamzásgátlás szükségességére hívják fel a figyelmet, míg kritikusai szerint az ítélet alapvető jogokat sért meg: senki nem szólhat bele mások gyermekvállalási szándékába.