RIPOSTER

Teréz kör­úti rob­ban­tás: Erről be­szélt ki­hall­ga­tá­sán a gya­nú­sí­tott

Rész­le­tes be­is­merő val­lo­mást tett a fi­a­tal férfi, aki­nek a ki­hall­ga­tása szer­dán foly­ta­tó­dik. Azt is el­árulta, hol ta­nulta meg a bomba össze­sze­re­lé­sét.

Újabb részletek derültek ki a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának kihallgatásáról. Ahogy arról a elsőként beszámolt, beismerő vallomást tett a szeptemberi merénylet feltételezett elkövetője, három napon keresztül, szerdán, csütörtökön és hétfőn beszélt a nyomozóknak a robbantásról és annak előzményeiről. Egy nap szünet után szerdán folytatják a kihallgatást.

Mindent bevallott a gyanúsított
Mindent bevallott a gyanúsított
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elismerte, hogy ő robbantott

A fiatal férfi elismerte, ő robbantott a Teréz körúton, de azt mondta, nem akart megölni senkit, nem ez volt a célja. A bombát ő maga készítette, és a merénylet helyszínét is ő választotta ki. Állítása szerint nem volt bűntársa, és a robbantásban megsérült két rendőrt személyesen nem ismerte, ám tettének okára még nem adott magyarázatot.

Védencem részletesen, több órán keresztül beszélt a nyomozóknak a bomba összeállításáról. Azt is elárulta, hogy az interneten szerzett információk segítségével rakta össze a szerkezetet. Arról is több órán át beszéltek, hogy pontosan hol, mikor, hogyan került működésbe a szerkezet. Az indítékra is sok kérdés elhangzott, de egyértelmű válasz nem született

- árulta el a kihallgatás fontos részleteit a -nak dr. Brunner Tamás, a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának ügyvédje.

Az ügyészség most elemzi, amit a gyanúsított elmondott, és összeveti az eddigi bizonyítékokkal

- tájékoztatta a -ot dr. Nagy Andrea, ügyészségi szóvivő.

A fiatal férfit előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A bizonyítékok alapján ő lehetett az, aki tavaly szeptemberben házi készítésű, szögekkel kombinált bombát robbantott a fővárosi Teréz körúton. A detonációban két rendőr súlyosan megsérült.