RIPOSTER

Teréz kör­úti rob­ban­tás: Drá­mai rész­le­tek a me­rény­let előtti na­pok­ról

Egy padon nyu­god­tan meg­va­cso­rá­zott, kiflit evett ka­ka­ó­val - majd fel­rob­ban­tott két rend­őrt... Döb­be­ne­tes dol­gok de­rül­tek ki a Teréz kör­úti rob­bantó teg­napi tár­gya­lá­sán, ami­kor az ügyész el­mondta a per­be­szé­det. Meg­je­lent a vád­lott édes­apja, húga és a me­rény­let­ben meg­sé­rült rend­őrnő is. Drá­mai rész­le­tekre a me­rény­le­tet meg­előző idő­szak­ról!
  • Szerző: Ripost

Szinte végig lehajtott fejjel hallgatta végig a perbeszédet a robbantásban megsérült egyik rendőr, A. Szabina. Életfogytiglani fegyházbüntetést kért P. László Gergelyre, a budapesti Teréz körúti robbantás gyanúsítottjára a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze, Kovacsics Gábor hétfőn a Fővárosi Törvényszéken.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Kétely nélkül állíthatom, hogy egyértelműen, minden kétséget kizáróan bizonyítottuk, hogy aki a házi készítésű bombát elhelyezte és működésbe hozta aznap, az nem más, mint a vádlott, P. László Gergely

– mondta az ügyész, aki hangsúlyozta, nincs enyhítő körülmény, csak rengeteg súlyosbító.

Ha a bíróság az ügyész javaslata szerint dönt, a 24 éves fiatal legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

Fotó: Sulyok László

Megvacsorázott a merénylet előtt

Drámai részleteket árult el Kovacsics Gábor a vádlottról és a merényletet megelőző időszakról. Kiderült, hogy P. László Gergely a robbantás előtt bement a Podmaniczky utca sarkán lévő CBA-ba, ahol kakaót és kiflit vett. Nyugodtan megvacsorázott egy padon a robbantás előtt, 2016. szeptember 24-én este. Ekkor ugyanolyan volt a Teréz körút és környéke, mint korábban: sokan mentek szórakozni, bulizni, ám 22 óra 36 perckor bekövetkezett a robbanás, amelyben két rendős súlyosan megsérült.

Horgászsapkás szelfik voltak a telefonján

Eközben a címlapon

Nemcsak a merénylet helyszínén talált összesen hat DNS-minta bizonyítja, hogy a vádlott volt az elkövető: a telefonján ugyanis olyan szelfiket találtak, amiket különböző szögből, horgászsapkában készített magáról, hogy megtudja, mennyire látszik az arca egy kamerafelvételen.

BKK-menetrendeket mentett le

A fotókon kívül tömegközlekedési menetrendeket is tárolt a mobilján, kifejezetten a Teréz körútra és környékére fókuszálva.

Ezek mind-mind arra utalnak, hogy P. László Gergely járt és ott volt a helyszínen, nemcsak köze volt a robbantáshoz, hanem ő volt a merénylő

– mondta beszédében az ügyész.

További drámai részleteket a Teréz körúti robbantást megelőző napokról a napilap keddi számában olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!