NÍNÓ

Friss: Újabb for­du­lat a Teréz kör­úti rob­ban­tás ügyé­ben

Egyre bo­nyo­ló­dik a múlt hét szer­dán el­fo­gott P. László ügye! Van­nak, akik szen­tül hisz­nek ár­tat­lan­sá­gá­ban...
  • Szerző: Doris

A különleges zárkában tartott gyanúsítottról szinte óránként jelennek meg új hírek, így szépen lassan az is kiderült, hogy gyerekkorában borzalmas traumák érték. Bár ő továbbra is mélyen hallgat arról, mi történt azon a szeptemberi éjszakán, a karmacsi polgármester és a gyanúsított nagyszülei most megtörték a csendet.

Ők egészen máshogy látják az esetet!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bár az eddigi információk szerint több szöget, facsavarokat és robbanóanyagot is talált a hatóság a férfi karmacsi lakásán, a helyi polgármester cáfolta a híreket.

"Ez hazugság. Nemhogy bombát, de egy szöget, csavart sem foglaltak le. Kilenc órán át voltam hatósági tanú a házkutatásnál. A nyomozók semmilyen olyan eszközt nem találtak és foglaltak le, amely összefüggésbe hozható a robbantással. Csupán egy számítógépet, két mobiltelefont, nadrágot, cipőt és sapkát vittek el"

- jelentette ki a politikus a Lokálnak.

Ezzel szemben Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője korábban arra utalt, nem volt alaptalan a félelem, hogy a körúti robbantó újabb merényletre készül. Sajtóinformációk szerint ha kész robbanóeszközt nem is, de annak előállítására alkalmas eszközöket találtak a karmacsi házban.

Eközben a címlapon
Fotó: MTI

A lap megkereste P. László Taksonyban élő nagyszüleit is, akiket rendkívül megviseltek a történtek, és szentül hisznek unokájuk ártatlanságában.

"A rendőrség megtiltotta, hogy az üggyel kapcsolatban nyilatkozzunk, de pár napja olyan információk kerültek napvilágra, amelyek miatt hamarosan kiengedik az unokámat. Meggyőződésem, hogy Lacika ártatlan, nincs bizonyíték ellene, a rendőrség túlreagálta a dolgot. Nekünk is van szögünk, csavarunk, meg műtrágyánk is, de ennyi erővel minden kertes házban élő embert bevihettek volna"

- magyarázta a gyanúsított nagyapja.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Lokálnak nem kívánta kommentálni a család információit. Annyi biztos, hogy a robbantó legfeljebb akkor szabadulhat, ha másodfokon helyt adnak a gyanúsított fellebbezésének, ami hetekig is eltarthat.