TÜZELŐÁLLÁS

Ma­gyar sztár Wimb­le­don­ban, a pa­pája az Arany­csa­pat­ban fo­ci­zott

A bri­tek te­ni­sze­zője Ma­gyar­or­szá­got is a ha­zá­já­nak tartja. Két győ­ze­lemre van az egyik leg­na­gyobb ál­má­tól.
  • Szerző: HBK

Hihetetlen bravúrra készül a magyar származású Konta Johanna, a brit teniszezőt már csak egy győzelem választja el attól, hogy bejusson a wimbledoni torna döntőjébe női egyesben. Konta ezer szállal kötődik Magyarországhoz, amit máig az egyik hazájának tart.

Konta Johanna Magyarországot tartja az egyik hazájának
Konta Johanna Magyarországot tartja az egyik hazájának

Konta 1991-ben született Ausztráliában, a szülei, Gábor és Gabriella már kint ismerkedtek össze. Édesapja szállodatulajdonos, édesanyja fogorvos, később követte őket Nagy-Britanniába is, ahol a mai napig él.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Három útlevele van Kontának, aki magyarul is folyékonyan beszél, a szülei ragaszkodtak ahhoz, hogy megtanulja a nyelvet. Így könnyebben tudja tartani a kapcsolatot a magyar rokonaival, ha teheti, akkor Magyarországra is ellátogat évente egyszer vagy kétszer.

Talán sokan nem tudják, de a nagyapja a Ferencvárosban futballozott, mi több, az Aranycsapatban két alkalommal játszott is. Most Konta is nagy hírnévre tehet szert, ha legyőzi Venus Williamset, akkor már csak egy meccset kell behúznia ahhoz, hogy ő legyen a bajnok Wimbledonban. Még több részlet és érdekesség Konta Johanna életéről a csütörtöki napilapban!