OLDALVONAL

Mi tör­tént Babos Ti­mi­vel? A pá­lyán őr­jön­gött a ma­gyar baj­noknő

El­vesz­tette ön­ural­mát a ki­váló te­ni­szező, az ütője bánta mind­ezt. Végül nagy csa­tá­ban le­győzte szlo­vén el­len­fe­lét.
  • Szerző: HBK

Babos Tímea három szettben legyőzte a szlovén Dalila Jakupovicot a tajpeji kemény pályás női tenisztorna második fordulójában. Timi annyira feszült volt, hogy a meccs során még az ütőjét is földhöz vágta.

Babos Timi nagy csatában gyűrte le Jakupovicot
Babos Timi nagy csatában gyűrte le Jakupovicot

Babos az első játszmát brékhátrányból tudta megnyerni, a második szettben azonban ellenfele visszavágott, és szintén hátrányból tudott kiegyenlíteni. A magyar Grand Slam-bajnok nagyon nem volt elégedett a játékával, dühében az ütőjét is eldobta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A döntő szettet aztán Timi viszonylag simán hozta, így bejutott a torna negyeddöntőjébe, ahol a hetedik kiemelt lengyel Magda Linette lesz az ellenfele.

„Nagyon-nagy és rendkívül nehéz mérkőzés volt. Elég lassú a pálya, ez inkább az ellenfelemnek kedvezett. Tegnap és ma is rengeteget kellett mozogni. Jakupovic sokkal jobban teniszezett, mint amit a ranglistája mutat. Nemrég volt egy gyors jegelés, aztán jön a páros. Menni kell tovább!”nyilatkozta Babos a mérkőzés után.