OLDALVONAL

Gyil­kos hőség vár a ma­gyar sztá­rokra Auszt­rá­li­á­ban

Indul az Aust­ra­lian Open, ahol gya­kori a 40-50 fokos hőség. Nem vé­let­len a ren­ge­teg rosszul­lét és áju­lás.
  • Szerző: HBK

Hétfőn kezdődnek a főtáblás meccsek a 2018-as év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon (Australian Open). Két magyarnak is szurkolhatunk, a férfiaknál Fucsovics Márton, a nőknél Babos Tímea próbál minél messzebb jutni. Ahogy a többieknek, nekik is meg kell küzdeniük az embertelen hőséggel.

Babos Timiéknek a kegyetlen meleggel is meg kell küzdeniük
Babos Timiéknek a kegyetlen meleggel is meg kell küzdeniük

Az Australian Openen gyakori, hogy a nappali meccseken 40-50 fokos hőségben kell játszaniuk a teniszezőknek. Ezért nem is ritka a gyakori rosszullét, három éve a kínai Peng Suaj görcsöt kapott, és hányt a pályán, majd csak segítséggel tudott levonulni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfiaknál egyszer a kanadai Frank Dancevic készült ki teljesen, az első fordulóban összeesett a pályán, és egy percre elvesztette az eszméletét. Arra is volt példa, hogy az egyik labdaszedő gyerek esett össze, aki aztán orvosi segítségre is szorult.

A szervezők próbálnak küzdeni a hőség ellen, a női meccseken a döntő szett előtt engedélyezni szoktak tíz perc szünetet a játékosoknak, akik nyakba akasztható jégtömlőkkel is hűthetik magukat. Mérkőzést is töröltek már a kíméletlen meleg miatt.