TÜZELŐÁLLÁS

Meglepő, Babos Tímea ezért választotta a teniszezést

A friss Grand Slam-bajnok tehetséges volt úszásban, de az edzéseket nem szerette. Édesapja a mai napig ellátja tanácsokkal.
  • Szerző: HBK

Babos Tímea teniszcsaládba született, egyértelmű, hogy ennél a sportágnál ragadt. Gyerekként viszont úszásban is kitűnt.

„Csak a győzelmet ismerte, bömbölt és sírt, ha kikapott” – mondta a %Ripost%-nak nevelőedzője, Úr Csaba

Sokan talán nem tudják, de Timi a tenisz mellett gyerekként az úszásban sem volt tehetségtelen. Viszont a vizes edzéseket unalmasnak találta, túl monoton volt neki, az is megtörtént egyszer, hogy inkább ellógott edzésről, hogy teniszütőt tudjon a kezébe ragadni.

Szülei kicsit féltették, a nővérén látták, mennyi lemondással jár ez a sport. Viszont szó szerint ebben a közegben nőtt fel Babos, a családjával egy teniszpályán is laktak egykoron! Sokáig viszont nem jöttek az eredmények, ezért Timi 2014 tavaszán úgy döntött, édesapja helyett Thomas Drouet lesz az edzője.

Utólag kiderült, nagyon jól döntött a soproni játékos, hiszen Drouet irányításával három wimbledoni döntőbe is bejutott Timi (kétszer párosban, egyszer vegyes párosban), azóta pedig világbajnokságot és Australian Opent is nyert