RIPOSTER

Teljes döbbenet a Hungaroringen: Megbukott a biztonsági rendszer

Átvágták a pályát körbevevő dupla sodronykerítést, a keletkezett lyukon keresztül egészen az utolsó nagy kanyarig jutottak.
  • Szerző: Ripost

Nem kétséges, hogy vérprofik ütöttek éket az egyébként komoly biztonsági rendszeren. Tökéletes munkát végeztek.

Az elkövetők bizonyára előre kitervelték, hol fogják átvágni a pályát körbevevő kettős drótkerítést, a keletkezett emberméretű lyuk ugyanis az egyik legjobb stratégiai pontnál van, egészen közel a SILVER tribünhöz, nem messzire a 20-as toronytól.

Az elkövetők vélhetően metszőollóval vágták el a pályát körbevevő kettős dróthálót.

A külső hálóra épp csak akkora lyukat vágtak, amekkorán egy ember kúszva átfér - vélhetően azért csak ekkorát, hogy minél kevésbé lehessen észrevenni a bűncselekményt. 

A belső védőhálóra már embernagyságú nyílást vágtak.

Az elkövetők nagy cselesen egy vízelvezető árokhoz közel eső részt választottak, alighanem a feltűnés elkerülése érdekében.

Nagy kérdés, ki lehetett az elkövető, mert jegy nélküli néző innen nem tudna bejutni azokra a pályaszakaszokra, ahonnan élvezni lehet a versenyt - a jegyeket több ponton szigorúan ellenőrzik. 

Sokkal valószínűbb, hogy a terepet és a helyi viszonyokat jól ismerő paparazzók lehettek az elkövetők. Az illegális bejárat ugyanis nagyon közel esik ahhoz a pályarészhez, ahol véget ér a hosszú, egyenes szakasz és bezúdulnak a nagy kanyarba a versenyautók. 

És ezeket olvastad már?