TÉLI OLIMPIA

Döb­be­net, az éle­té­ért küz­dött a ma­gyar síző a téli olim­pián

Ké­kesi Már­ton sze­rint csoda, hogy egy­ál­ta­lán pá­lyán tu­dott ma­radni. Sam­sal Da­li­bor is pa­nasz­ko­dott a je­ge­se­désre.
  • Szerző: HBK

Marcel Hirscher aranyérmet nyert alpesi síelésben a pjongcsangi olimpia keddi napján. A két magyar induló közül Samsal Dalibor 32., míg Kékesi Márton 35. lett. Utóbbi bevallotta, az életéért küzdött lesiklás közben.

Kékesi Márton szerint csoda, hogy pályán tudott maradni.
Kékesi Márton szerint csoda, hogy pályán tudott maradni.
Fotó: MTI

A magyarok közül a szlalomspecialista Samsal Dalibor egy egészen jó, míg Kékesi Márton hektikus futamot produkált, de mindketten jelentőset előreléptek a sok kiesés és visszalépés miatt. Előbbi négy, utóbbi két versenyzőt előzött meg a második futamban összesítésben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Elégedett vagyok, mert a körülményekhez képest jól sikerült a második futam. A pálya jeges volt, emiatt kádak alakultak ki a kapuknál, nem lehetett jobban menni” – értékelt az MTI-nek a negyedik olimpiáján szereplő, de magyar színekben először induló Samsal Dalibor.

„Az életemért küzdöttem. Hatalmasakat mentettem, nem egyszer, hanem legalább háromszor. Csoda, hogy pályán maradtam és nem estem ki. Persze így értékes másodperceket vesztettem. Ha nem hibázok, akkor az eredeti céloknak megfelelően 30. hely közelében lehettem volna” – mondta Kékesi Márton.