TÉLI OLIMPIA

Így re­a­gált a szö­vet­ség a téli olim­pia ma­gyar bot­rá­nyára

A MOB kom­mu­ni­ká­ciós ve­ze­tője el­mondta, az ed­digi tren­det kö­vet­ték. Meg­ígérte, hogy fe­lül­vizs­gál­ják a rend­szert.
  • Szerző: HBK

Nagy visszhangot váltott ki az interneten a magyar színekben verrsenyző Swaney Elizabeth, aki az utolsó helyen zárt a síakrobaták félcső selejtezőjében. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kommunikációs vezetője is nyilatkozott már az üggyel kapcsolatban.

Swaney Elizabeth nem foglalkozik a negatív kommentekkel
Swaney Elizabeth nem foglalkozik a negatív kommentekkel

Ebben a számban az a lényeg, hogy minél több trükköt bemutassanak a sportolók. Swaney ezzel szemben csak végigcsúszott a pályán, így nem is volt esélye arra, hogy továbbjusson a selejtezőből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nemzetközi sajtó is felkapta a fejét az esettel kapcsolatban, a szurkolók közül sokan szidták a magyar versenyzőt. Swaneyt azonban nem foglalkoztatta egyesek elégedetlensége, úgy fogalmazott, hogy a kétkedők csak motiválják őt abban, hogy előrébb lépjen.

„Sokat tettem azért, hogy itt lehessek. Ez az egész világból 24 versenyzőnek sikerült. Ebből merítek motivációt” – idézte Swaneyt az MTI.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a MOB kommunikációs vezetője, Molnár-Bánffy Kata is.

„Eddig az volt az irányelv – ahogy most is az –, hogy aki a sportágában a nemzetközi szövetségek által meghatározott kvalifikációs feltételeknek megfelelt, azt nevezte a Magyar Olimpiai Bizottság. Akinek tehát a szövetség bizalmat szavazott, annak a MOB is. Ez a mai eset azt mutatja, hogy ezt a rendszert felül kell vizsgálni, ezért át is fogjuk gondolni. Erre vannak nemzetközi példák, meg fogjuk ezeket vizsgálni. Továbbá szükségesnek tartjuk a nevezési módszertan újragondolását” – mondta az nso.hu-nak a MOB sajtóattaséja.

Eközben a címlapon