TÉLI OLIMPIA

Hi­he­tet­len, szénné aláz­ták a ma­gyar olim­pi­kont

Swa­ney Eli­za­beth nem vitte túl­zásba a ver­seny­zést, sokan ne­ki­es­tek emi­att. Volt olyan is, aki a vé­del­mébe vette.
  • Szerző: HBK

Swaney Elizabeth a 24 indulóból utolsóként zárt a síakrobaták félcső selejtezőjében a pjongcsangi téli olimpia hétfői napján. A magyar színekben induló sportoló egyetlen trükköt sem mutatott be, emiatt rengeteg támadás érte.

Swaney Elizabeth nem alkotott maradandót a téli olimpián
Swaney Elizabeth nem alkotott maradandót a téli olimpián
Fotó: MTI

Swaney korábban venezuelai színekben versenyzett, az amerikaiak azt írták róla, olimpiai kvalifikációját inkább a versenyek szorgalmas látogatásának, mint a versenyzésének köszönhette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Én nagyon nyitott vagyok mindenre, gondolom, ez a lány csak szeretett volna részt venni az olimpián. Nem tudom, mások mit gondolnak, de engem egyáltalán nem zavar. Ő is az olimpia része”mondta a magyar versenyzőről Marie Martinod, aki a második helyen zárta a selejtezőt.

A szurkolók között is nagy vita bontakozott ki Swaneyről, valaki azt írta, rossz vicc, hogy azért ment Pjongcsangba, hogy ne csináljon semmit. Mások megvédték, mondván, pont arról szól az olimpia, hogy ott mindenki megmutathatja magát, és már az is nagy dolog, hogy kijutott.