TÉLI OLIMPIA

Le­ma­radt az olim­piai arany­ról, meg­szó­lalt a ma­gyar koris

Oláh Bence is baj­nok lett volna, ha be­cse­ré­lik az elő­dön­tő­ben. Hogy mit érez? Idéz­zük...
  • Szerző: HBK

Történelmet írt a téli olimpián a rövidpályás gyorskorcsolya váltó, melynek tagja volt Oláh Bence is, de nem kapott aranyérmet. Ennek ellenére nincs tüske a magyar sportolóban.

Oláh Bencében (balra) nincs semmilyen ellenérzés
Oláh Bencében (balra) nincs semmilyen ellenérzés
Fotó: MTI

Oláh úgy utazott ki, hogy tisztában volt azzal, nagy valószínűséggel nem fog rajthoz állni az elődöntőben és a döntőben. Pedig, ha becserélik az elődöntőben, akkor most ő is olimpiai bajnok lenne.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Egy pillanatig sem fordult meg a fejemben az, hogy innentől lazítás, és jaj, de jó, olimpia, élvezzük, hanem egyeztetve az edzőkkel, úgy készültem, úgy időzítettem, hogy a futamokra csúcsformában legyek, ha bármi történik, szükség van rám, akkor be tudjak lépni. Ez így normális szerintem. Nincs bennem semmi ellenérzés. Nagyon megérdemelték a srácok ezt a győzelmet”nyilatkozta Oláh a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának nyilatkozva.

Bence nyolc évesen kezdett el korcsolyázni. A 2013-as trentinói Universiadén aranyérmes lett a váltó tagjaként, valamint 2016-ban Calgaryban is a világkupában. Reméli, hogy négy év múlva már ő is jégen lehet.