KÜLFÖLD

Te­her­au­tós mé­szár­lást ter­ve­zett egy "igaz­hitű" Washing­ton mel­lett!

A ha­lálra is ké­szen állt. A niz­zai tö­meg­gyil­kos­ság ih­lette meg, és éppen meg­fe­lelő hely­színt ke­re­sett az akció vég­re­haj­tá­sá­hoz, ami­kor le­tar­tóz­tat­ták.
  • Szerző: SZM

Ki gondolná, hogy egy 28 éves informatikus egyszer csak úgy dönt, hogy a nizzai teherautós tömeggyilkosság mintájára ő is “hitetleneket” fog megölni? Ez történt a 28 éves Rondell Henryvel, aki nem értett a bombák összerakásához, de azt tudta, hogy a saját BMW-je túl kicsi ahhoz, hogy sok embert meg tudjon ölni vele.

Ezért azután Virginia államból ellopta az alábbi képen látható kisteherautót. Azzal március 27-én kora reggel elhajtott a Washington-Dulles nemzetközi repülőtérhez, de ott éppen akkor nem talált elég sok gyalogost. Ezután bement a terminálba, hogy körülnézzen.  Megpróbált átkelni a biztonsági kapukon, de ez nem sikerült neki.

Kép: Buzzfeed

Néhány órával később egy bevásárlóközponthoz hajtott, de az ott sétáló potenciális halottak számával sem volt megelégedve.

Ezért úgy döntött, hogy majd másnap választja ki az ideális célpontot, és egy közelben horgonyzó kisebb hajó fedélzetére lopózott, ahol eltöltötte az éjszakát. Ám amikor másnap a kisteherautóhoz ment, ott már várták a rendőrök, akik megtalálták a lopott kocsit.

Az első kihallgatás során elmondta, hogy két éve egyre fokozódó gyűlöletet érez a “hitetlenekkel” szemben. Az Iszlám Állam videóiból merített ihletet, és amerikai földön ismételte volna meg a nizzai mészárlást. A halálra is készen állt.

Rondell Henry ügye a marylandi szövetségi bíróságon folytatódik.

Eközben a címlapon

Forrás: LeParisien