FAZÉK

Te­gyél to­jást a ká­védba! Ez lesz 2018 slá­gere!

Fur­csán hang­zik, va­ló­ban. De hidd el, min­den­kép­pen meg­éri ki­pró­bál­nod! Igazi kü­lön­le­ges­ség!
címkék:

Tojás a kávéba? Nem furcsa ez? De igen, tényleg furán hangzik, mégis érdemes tenned vele egy próbát. A recept rendkívül egyszerű, de nagyon ütős az eredmény, méghozzá több okból is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A csészédben a gőzölgő feketéd a tojással egy krémes és tartalmas csemege lesz. Kiválóan feltölt, rengeteg energiával lát el. Tehát túl azon, hogy különösen finom, ráadásul még egészséges is! Tulajdonképpen egy kicsit olyan, mintha egyszerre fogyasztanád el a reggelidet és az ébredés utáni kávét.

A baktériumoktól, szalmonellától sem kell aggódnod, hiszen az igazán forró kávé nagyjából csaknem 100 fokos, a szalmonella pedig ezt a hőt már nem bírja. És ha ismerősnek érzed a kávé és a tojás társítását, akkor nem tévedsz: ez a két elem bizony a tiramisunak is alapvető összetevője. Az új koktélod is nagyban fog emlékeztetni erre az az ízvilágra.

Hogy mi a teendőd? Mindössze annyi, hogy a gőzölgő feketébe egy felvert tojássárgáját keverj. Ha pedig igazi ízorgiára vágysz, akkor a tojássárgáját előzőleg 2 kanál sűrített tejjel és kevés cukorral keverd habosra, így add hozzá a kávédhoz.

címkék: