ÉLETMÓDI

Te­gyél hagy­mát a mik­róba, és tátva marad a szád!

Nem kell semmi kü­lö­nö­sebb elő­ké­szü­let, csak egy mik­ro­hul­lámú sütő, és a hé­já­tól meg­sza­ba­dí­tott hagyma. Rá­szoksz a mód­szerre!
  • Szerző: FÁB

A hagyma aprítása a legtöbb étel elkészítésénél megúszhatatlan feladat. Nekiállhatsz befogott orral, búvárszemüvegben, nyelved alá tett kortynyi vízzel, de a trükkök sajnos haszontalanok, a végén úgyis potyogni fognak a könnyeid. Ennek viszont most vége, mert kiderült, hogyan is tudod száraz szemmel végrehajtani a műveletet.

1. Pucold meg a hagymát.

2. A hagymába egy és hegyével szúrj néhány lyukat.

3. Tedd be a hagymát néhány másodpercre a mikróba, ahol a hő hatására késsel ejtett lyukakon keresztül távoznak majd azok a gázok, melyek a könnyezést okozzák. Fontos, hogy tényleg csak rövid ideig melegítsd így a hagymát, hogy ne főjön meg.

A mikró a hagymatrükkön kívül még egyéb trükkökre is képes! Például arra, hogy olajszag és mosogatás nélkül készíts finom, roppanós bacon szeleteket a reggelidhezvagy éppen a krémlevesedhez.

1. Tegyél egy tányérra papírtörlőt. A papírtörlő egyik felére helyezd rá a bacon szeleteket, majd a fröccsenések elkerülése érdekében hajtsd rájuk a a papírtörlő másik felét.

Eközben a címlapon

2. Legmagasabb hőfokon annyiszor 1 percre állítsd be a mikrót, ahány szeletet ropogósra akarsz sütni. Majd élvezd a végeredményt.