OTTHONKA

Tegyél ecetet a sütőbe, és elakad a szavad!

Újabb képessége derült ki az ecetnek. Mostantól elfelejtheted a sikálást és a maró hatású, drága vegyszereket!
  • Szerző: FÁB

Hányszor bajlódtál már azzal, hogy gumikesztyűben, hideg zsíroldóval vakartad le a szennyeződést a sütő belsejéről? Ez tipikusan az a művelet, amit nem szeretünk túl gyakran elvégezni, viszont minél ritkábban esünk neki, annál nagyobb munka. Bár a hideg zsíroldók egy része tényleg meggyilkolja a lerakódásokat, azért mégis jobb, ha természetes anyagokkal is elérheted a tisztaságot.

Fogj egy jénait, önts bele fele-fele arányban ecetet, és vizet, majd rakd be a sütődbe. A sütőt állítsd a legmagasabb hőfokra, és hagyd benne az edényt nagyjából 2 órára. Ezalatt az idő alatt a folyadék forró gőze, párája szépen bejárja majd a sütő belsejét, és remekül fellazítja a makacs lerakódásokat.

Ezután nincs más dolgod, mint kivenni a tálat, a már sokszor istenített szódabikarbónával pedig elvégezni a maradék munkát. Össze kell keverned a szódabikarbónát kevés vízzel, míg krémes állagot nem kapsz, ezzel a pasztával pedig átdörgölni a sütő belsejét és a már fellazult lerakódásokat. Végül fejezd be a műveletet azzal, hogy egy nedves ronggyal törlöd át az egészet, a sütőd így vegyszermentesen és olcsón lesz tiszta, magadnak pedig sok kellemetlenséget is megspórolsz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?