FITTFAZÉK

Tedd mik­róba az almát, el­ké­pesztő, mi­lyen fi­nom­ság lesz be­lőle

Sze­re­ted, ha a téli hi­deg­ben az ott­hon me­le­gé­nek il­lata lengi be a la­ká­so­dat? Ké­szíts sült almát! A fi­nom­sá­gok­kal töl­tött, egész­sé­ges desszert a mik­ró­ban pár perc alatt el­ké­szül!
A sült alma a fahéjjal együtt úgy illatozik, mint a legfinomabb téli füstölő!

Mindent tud, amit egy almás pite, csak éppen rekordidő alatt: pár perc, és már el is készült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szárított gyümölcsökkel, egészséges granolával töltve ez az egyszerű, mégis mennyei finomság csak 240 kalória.

Előkészítés: 5 perc, sütés: 5 perc.

Hozzávalók:

  • 1 db édes, ropogós alma
  • 1/8 tk. őrölt fahéj
  • 2 ek. granola
  • 1 ek. szárított gyümölcs (mazsola, vörös áfonya stb.)
  • ¼ tk. agave szirup (vagy méz, juha szirup stb.)

Elkészítés:

1. Távolítsd el az alma magházát úgy, hogy a magház végénél nem fúrod át a gyümölcsöt. Használj speciális magház kifúrót vagy hámozó kést. Ha mégis kijutottál a túlsó oldalon a szabadba, a fúrás után tömd be almával a lyukat.

2. Hámozd meg az almát a tetején, a lyuk körül, másfél centi szélesen.

3. Hintsd meg fahéjjal az alma kifúrt belsejét és a hámozott gallért.

Eközben a címlapon

4. Kanalazd az alma kivájt üregébe a szárított gyümölccsel elkevert granolát.

5. Öntsd nyakon valamilyen édes sziruppal.

6. Tedd a töltött almát egy mikrózható tálba. Ha csak száraz hozzávalóval töltötted meg, nem szükséges letakarni. Belelöttyintettél egy kis csokiöntetet vagy karamellt? Akkor fedd le egy kis tányérral, nehogy elszennyeződjön a mikró.

7. Told a mikróba, és süsd 3 percig, míg egy villát beleszúrva, puha nem lesz.

8. Hagyd hűlni kb.5 percig.

9. Töltsd vissza az almába az alján összegyűlt nedűt, és már neki is láthatsz!