OTTHONKA

Tedd a cit­ro­mot a mik­róba és meg­döb­bensz!

El­kép­zel­he­tet­len a ház­tar­tás mik­ro­hul­lámú sütő nél­kül, pedig leg­töb­ben csak me­le­gí­tünk benne. Pedig még ren­ge­teg min­denre lehet hasz­nálni, mu­tat­juk a leg­jobb trük­kö­ket!

Ezt a mindennapos, melegítésre használt konyhai eszköz számtalan módon megkönnyítheti az életünket, nemcsak arra jó, hogy megmelegítse a kávénkat vagy az ebédünket. Mutatunk néhány tuti trükköt!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Könnyebben megadja magát a citrom!

Sokkal több levet facsarhatsz ki, ha berakod fél percre a mikróba a félbevágott citromot vagy narancsot – ugyanis megpuhulnak a rostok, és így több lé távozik.

2. Egész éjszaka áztatod a lencsét? Többé nem kell!

A mikró ebben is segít: ha a babot vagy lencsét szódabikarbónás vízbe teszed hőálló tálban, és az egészet bedobod a mikróba 10 percre, könnyebben meg fognak főni; pont úgy, mintha egész éjszaka vízben álltak volna.

3. Te is sírsz hagymaszeletelés közben?

Ha levágod a hagyma végét, és beteszed a mikróba fél percre, rengeteg könnyet spórolhatsz meg. Ugyanis így távoznak a hagyma belsejéből azok a gőzök, amik megríkatnak.

4. Nem kell lemondanod a pirított magvakról.

Ha nincs kedved a tűzhelyen vacakolni velük, dobd be a mandulát, mogyorót, diót vagy fenyőmagot a mikróba, és takard le egy papírtörlővel a tálat! Öt perc után nézd meg, megpirultak-e; hamar kész a finom nassolnivaló.

5. Ha a hajadat téped paradicsomhámozás közben

Megvan a kép, ahogy a kés hegyével kapargatod le a héjat, és még hátra van egy kilónyi szenvedés? Ha a barackot, vagy paradicsomot megmikrózod fél perc alatt, könnyen lejön a héjuk, nem kell vacakolnod velük.

Eközben a címlapon

6. Kiszáradt pizzaszelet, zsömle, kenyér és társai

A szikkadt pékárukat tekerd nedves papírtörlőbe – húsz másodperc alatt megpuhulnak a mikróban. Ha nem akarsz törlőt használni, dobj be melléjük egy pohár vizet, és az eredmény ugyanaz lesz.

7. És ne feledkezzünk meg a mikróról sem!

Pofonegyszerű kitakarítani, ha egy fél citrom levét kifacsarod, hőálló tálban vizet keversz hozzá, és beteszed öt percre! A savas gőznek hála, az odaszáradt, zsíros foltokat már csak le kell törölnöd!