SIKK

Te is sze­ret­néd, hogy gyor­sab­ban nőjön a hajad? Nem le­he­tet­len!

Oly­kor meg­esik, hogy egy hir­te­len öt­let­től ve­zé­relve el­ro­hansz a fod­rász­hoz és csut­kára vá­ga­tod a hajad. Aztán meg­bá­nod, és kü­lön­féle haj­nö­vesztő prak­ti­kák után kez­desz ku­tatni, hogy minél gyor­sab­ban vissza­kapd a haj­ko­ro­nád.

Ezt mind kipróbálhatod otthon, serkentik a hajnövekedést!

Fejmasszázs:engedd ki a hajat, majd ujjaid segítségével körkörösen masszírozd a fejbőrt. Óvatosan meg is húzkodhatod tincseidet, persze úgy, hogy az még kellemes legyen.

Minden fejmosásnál a fejbőrt is masszírozd meg! (Fotó: Pinterest)
Minden fejmosásnál a fejbőrt is masszírozd meg! (Fotó: Pinterest)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hideg-meleg zuhany: a szélsőséges hőmérsékletváltozás szintén beindítja a gyors véráramlást. Fontos, hogy huzamosabb ideig túl forró víz ne érje a fejbőröd, mivel azzal csak ártasz a hajszálaknak és végük megtörhet!

Torma és citromlé:a reszelt torma a legtöbb hajnövesztő szer fő alkotóeleme, ugyanis amellett, hogy javítja a vérkeringést, aktivizálja a hajhagymák működését. Citrommal a folyamat felgyorsítható, csak ügyelj arra, hogy nagy mennyiségben szárító és halványító hatása is van!

A torma segít (Fotó: Pinterest)
A torma segít (Fotó: Pinterest)

Gyógynövények, illóolajok: sokan a ricinusra esküsznek, melyet pakolásként használhatsz, így hajnövesztő szernek is kiváló. A felmelegített olajat a haj tövére kend fel, majd húzz rá nylon zacskót, hogy a hőt hosszú ideig megtartsa.

Sósborszesz:szintén egy csodatévő szer, amit a szépségipar használ és teszi bele drágábbnál drágább készítményekbe, pedig

a gyógyszertárakban is hozzá lehet jutni igazán csekély összegért.

Fokozza a vérkeringést, hozzájárul a haj gyorsabb növekedéséhez.

Eközben a címlapon

Fokhagyma:mielőtt felkapnád a fejed..., utána nyugodtan használhatsz illatosított hajpakolást! Tégy egy kevés olívába zúzott fokhagymát, és egy órán keresztül hagyd magadon. Utána a szokásos módon moss hajat.

A fokhagyma is hatékony
(Fotó: Pinterest)
A fokhagyma is hatékony (Fotó: Pinterest)

A és E vitamin:Patikákban megvásárolhatod csepp formájában, így hozzá lehet csepegtetni a balzsamodhoz.

Fontos, hogy ezt frissen készítsd el, mivel a vitaminok hamar lebomlanak!