SIKK

Ta­va­szi far­mer­őrü­let: sok nő baj­ban lesz!

Idén újra vissza­tér a ma­ga­sí­tott derék, de egy kacér csa­var­ral fű­sze­rezve.

Ez a stílus a ’80-as években volt nagy divat, és az akkori generáció szívesen viseli azóta is, a tinik körében soha nem aratott nagy sikert a magasított derék, sőt kifejezetten ciki volt. Most azonban visszatér a régi forma, teljesen új köntösben, így a fiatalabbak is imádni fogják.

Erre az évre tehát búcsút inthetünk a kényelmetlen csípőnadrágoknak, amikből már egy apró hajolás következtében könnyen kilátszódhatott a bugyi, ami annyira nem előnyös, valljuk be. A magasított derekú farmerben az a szuper, hogy eltakarja az estlegesen ott lévő úszógumit, és formáz , mint egy fűző, de mégis nagyon kényelmes. Így mindenféle alkaton viselhető, és megfelelő kiegészítőkkel mindenki bomba nő lehet benne. Ennek az irányvonalnak kedvez az is, hogy idén sem megy ki a divatból a köldök fölé érő has póló vagy top. Bátran viselhetjük anélkül, hogy kibuggyanna, amit nem szeretnénk. A kettő kombinációja tökéletes, mert csak egy egészen vékony csíkban látszódhat a has, ami őrjítően szexi lehet. Ha már szexisségről beszélünk, ne feledkezzünk meg az említett kis csavarról, amivel idén a divattervezők elkápráztatnak minket.

Megjelennek az olyan farmer kezeslábasok, melyeknek nincs háta, persze a magasított derékkal párosítva. Így hangsúlyt kap a szexi hát és gerincvonal. Természetesen a szoknya sem maradhat ki a sorból. Újra találkozhatunk a kirakatokban a végig gombos, térd fölé érő retro fazonnal.

Tudtad? A farmernadrág története a 19. századra nyúlik vissza, amikor munkaruhának hordták az emberek. Az 1960-70-es évektől divatcikké vált, és nem csak nadrágot, de szoknyákat, táskákat, női ruhákat és dzsekiket is készítettek ebből az anyagból. A legrégebbi Lewi’s farmernadrág az 1880-as években készült, és 1998-ban találták meg egy ásatás során Nevadában.