SZTÁRDZSÚSZ

A világ leg­jobb­ja­i­tól ta­nul­hat a ma­gyar sztár­séf

A jó pap is hol­tig tanul, hát még egy jó mes­ter­sza­kács. Robi a világ leg­pa­ti­ná­sabb in­téz­mé­nyé­ben fi­gyeli mes­te­reit.
  • Szerző: Buster

Tatai Robi karrierje szárnyal, mióta tavaly megnyerte a Séfek Séfe című gasztronómiai versenyt a TV2-n. A fiatal szakács jelenleg a franciaországi Lonban van a feleségével, hogy elvégezze a Paul Bocuse Intézet háromhetes kurzusát, hamarosan pedig megnyílik az az étterem, aminek ő lesz az főszakácsa.

"Elképesztő ez a tempó, amiben itt tanulunk. Most kaptam meg a papírt arról, hogy a lyoni konyha fogásait már elsajátítottam, de még egy kemény hét áll előttem. Kora reggeltől késő délutánig tanulunk, de jut idő a szórakozásra is. A napokban ellátogattunk egy három Michelin csillagos étterembe, ahol végigettük a menüsort, ami hatalmas élmény volt”

EZT OLVASTAD MÁR?

- mesélte Tatai Robi, akit felesége is elkísért a tanulmányútra, így félig-meddig ez három hét lett a nászútjuk.

"Barbi is elkísért és bár kevés időt tudunk itt együtt tölteni, nagyon élvezi ezt a miliőt. Egész nap a várost járja és vásárolgat. Ez az első közös utunk az esküvőnk óta, így ráfoghatjuk, hogy ez a nászutunk, bár januárban tervezünk egy igazit is…”

- mondta a fiatal sztárszakács.