NÍNÓ

No go-zóna: eze­ket a te­rü­le­te­ket ke­rül­niük kell az idős né­me­tek­nek

Az egyik német vá­ros­ban az el­múlt na­pok­ban meg­sok­szo­ro­zó­dott a tás­ka­lo­pá­sok száma. Az ese­tek kap­csán ér­de­kes jó ta­ná­csok­kal látta el a rend­őr­ség a la­kos­sá­got.
  • Szerző: WM

A neubrandenburgi rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy lehetőségük szerint jobban figyeljenek az értékeikre, ha kimennek az utcára. A város gyalogos hídján ugyanis az elmúlt napokban megnőtt a táskalopások száma. A rendőrség szóvivője arra kérte az egyedül útjukra indulókat, hogy lehetőség szerint kerüljék el az elhagyatottabb sarkokat, utcákat. Mint mondják, az igazi veszély az idősebb hölgyeket érinti, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy ők a tettes vagy tettesek kiszemeltjei - írja a nordkurier.de.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hatóságok nem fogytak ki a jó tanácsokból, szerintük ugyanis az idősek jobban teszik, ha társaságban lépnek az utcára, így ugyanis kevesebb az esélye, hogy megtámadják őket. A szóvivő azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy ha mégis támadás érné bárkit is, akkor ne védekezzenek, mert úgy nagyobb az esélye egy esetleges sérülésnek. 

Ehelyett célszerűbb segítségért kiáltani.

A hatóságokhoz beérkezett személyleírások annyira különbözőek, hogy a nyomozók azt sejtik, hogy nem sorozatelkövetőről, hanem több tettesről van szó. Ez a munkájukat különösen megnehezíti. 

Nem ez az első eset, hogy a neubrandenburgi rendőröknek tolvajokkal kell megküzdenie. 2015-ben sikerült elfogniuk egy férfit, aki szintén idősebb nők táskájára specializálódott.

Ugyanabban az évben egy 79 éves nyugdíjast kellett komoly sérülésekkel kórházba szállítani, őt ugyanis a heves ellenállás miatt lelökték a lépcsőn.