kulcsár edina
Ha úgy érzed, hogy tojásreggeli-ügyben nincs új a nap alatt, próbáld ki ezt a mediterrán finomságot! Egészséges, nagy kedvenc új köntösben!
A paradicsom, a feta sajt és az oregano aromája egészen különleges, mediterrán ízvilágot kölcsönöz ennek a finom tojásételnek. Ha úgy gondolod, nem tudsz már több variációt kitalálni a reggeli tojásnak, tegyél egy próbát ezzel.
Már csak azért is, mert a tojás tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így nem is lehetne jobb kezdete egy zsírégető napnak. Ráadásul úgy eltelsz tőle, hogy délig garantáltan nem akarsz majd újra enni.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Olajozz ki két sütőtálat.
2. Tegyél mindkét sütőtálba negyed-negyed csésze fetát és paradicsomkockát, és keverd össze. Szórd meg oreganóval.
3. Üss mindkét sütőtálba két-két tojást, majd szórd meg sóval és frissen őrölt fekete borssal.
4. Süsd 15-17 percig, amíg a tojások fehérje megköt. Ha még folyós, hagyd egy kicsit tovább a sütőben, de vigyázz, hogy a sárgáját ne süsd túl.