FITTFAZÉK

Tarol a neten a legújabb karcsúsító karfiolrecept, diétás csoda!

Újra bevetésen a világ leghatékonyabb diétás zöldsége, a karfiol! Szuper szalonnás receptet mutatunk, szénhidrátok nélkül. Fantasztikusan finom, kilófaló vacsora!
címkék:

Felejtsd el a szénhidrátokban gazdag ételeket, ha diétázol! Hizlaló tészta helyett jöhet a rostokban gazdag, szinte szénhidrátmentes zöldség, a karfiol! Hihetetlen, de bármennyit ehetsz belőle, biztosan nem dob rád pluszkilókat!

Ez a karfiolos finomság pedig tuti, hogy a kedvenced lesz. Könnyen elkészíthető, egészséges és finom. Önálló ételként is eheted, de megállja a helyét bármelyik hús köreteként is.

Csőben sült karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol, rózsáira szedve, puhára főzve
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 cs. újhagyma, felaprítva
  • 10 dkg parmezán, lereszelve
  • 10 dkg bacon szalonna, ropogósra sütve
  • 10 dkg reszelt Cheddar sajt
  • só, bors

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A megfőzött karfiolt villa, vagy krumplinyomó segítségével pépesítsd. Keverd össze a krémsajttal, a tejszínnel, a felaprított zöldhagymával, a parmezánnal és az apró darabokra tördelt sült bacon 3/4 részével. Só és bors is mehet bele ízlés szerint.

3. Egy közepes méretű hőálló üvegedénybe simítsd bele a masszát, majd szórd meg a tetejét a maradék baconnel és a reszelt Cheddar sajttal.

4. Kb. 30-35 perc alatt parádésra sül, és a sajt is szépen ráolvad a tetejére.

Jó étvágyat!

 

címkék: