FAZÉK

Tarol a kis ba­la­toni falu, Gye­nes­diás: itt ké­szül a ma­gyar cso­da­fa­gyi

Ma­gyar­or­szág leg­jobb fa­gyija a gye­nes­di­ási Brin­ga­ta­nya cuk­rász­dá­ban ké­szül és ez már hi­va­ta­los! Az or­szá­gos fa­gyi­ver­seny fő­dí­ját ba­zsa­li­ko­mos mál­na­fa­gyi­val nyerte el a cuki, de be­zse­belt mellé 4 másik érmet is. Va­la­mit na­gyon tud­nak...

Nincs olyan évszak, hogy ne érne el valamilyen győzelmet a Keszthelyi-öböl egyik kis falujának fagylaltozója.

Ezúttal az Év fagyija díjat zsebelte be a Bringatanya, méghozzá legújabb jeges csodájukkal, a Bazsalikomos málna fagylalttal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden rendezték meg Szegeden a patináns Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász 72 fagylaltját pontozta négy kategóriában a szakmai zsűri és a közönség.

Az év fagylaltját ezek közül a kézműves termékek közül választották ki. A zsűri rengeteg szempontot vett figyelembe; például, hogy a jeges finomságok természetes alapanyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek-e...

A Bringatanya tizenkét éve működő családi cukrászda. Somogyi Renáta édesapjával és édesanyjával dolgozik, együtt nyerték tehát az aranyérmet, illetve a kézműves nívódíjat, illetve... még  három másikat! A Bringatanya Epres-rebarbarás Philadelphia fagyija lett ugyanis a jeges verseny harmadik helyezettje, de a csapat vitte a az I Love Szeged díjat is- ezt a Gesztenye vörösboros áfonyával fantázianevű fagylaltért ítélték nekik.

Tehát, ha a Balaton parton jártok, pattanjatok kerékpárra és látogassatok el

Eközben a címlapon
a bicikli út mellett található Bringatanyára, ami valóságos fagyi-mennyország!

A nyertes fagyikat mindennap elkészítik! Nem fogtok csalódni, de hosszú sorban állásra készüljetek!