HARCÉL

Tar­lós: Tel­jes a káosz a zug­lói par­ko­lási rend­szer körül

Tar­lós Ist­ván fő­pol­gár­mes­ter ká­osz­ként jel­le­mezte a zug­lói par­ko­lási ügy­ben zajló fo­lya­ma­to­kat, és "külön pa­ró­di­á­nak" ne­vezte, ahogy a ke­rü­let ki­vizs­gálná a saját par­ko­lási szer­ző­dé­seit.
  • Szerző: MTI

A főpolgármester az M1 aktuális csatorna műsorában felidézte: Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármester - a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje - először a televízió élő adásában bejelentette, hogy

a XIV. kerületi parkolási szerződés "egy sötét alku eredménye".

EZT OLVASTAD MÁR?

Saját közlése szerint ezt tudta is, mégis szó nélkül aláírta, majd elismerte, hogy veszteséges a zuglói parkolási rendszer üzemeltetése.

Később viszont már azt kezdte mondani, hogy nyereséges a vállalkozás - jegyezte meg a főpolgármester, felvetve a kérdést: akkor miért kellett a szerződést azonnali hatállyal felmondani. Lehet, hogy fideszes javaslat volt ez, de Karácsony Gergely erre igennel szavazott.

Tarlós István arra is felhívta a figyelmet, hogy ezután a kerület jegyzője törvényességi kifogás benyújtásával, nyilván Karácsony Gergely polgármesterrel egyeztetve,

most megpróbálja "meghekkelni" azt határozatot, amelyet Karácsony Gergely megszavazott.

"Ember legyen a talpán, aki ezen kiigazodik", a magyar értelmező szótár ezt a jelenséget a káosz kifejezéssel tömöríti - fogalmazott.

A főpolgármester szerint "külön paródia", ahogy a kerületi ügyeket ki akarják vizsgálni. A szerződéseket ugyanis azok vizsgálnák, akik annak idején megkötötték azokat. A testület a vizsgálatot kiterjesztené az összes többi kerületre és a fővárosra. Ennek külön érdekessége, hogy a fővárosnak egyetlen egy üzemeltetése sincs.

Eközben a címlapon

Tarlós István a Kossuth Rádióban a zuglói parkolási üggyel kapcsolatban hangsúlyozta: évek óta küzd azért, hogy legyen egységes és központosított a budapesti parkolási rendszer. Szerinte a befolyó pénzből kapjanak a kerületek is, de tekintélyes részének a közösségi közlekedés büdzséjében lenne a helye.

A főpolgármester a már említett zuglói bizottságról szólva azt mondta:

teljes tájékozatlanságot mutat, vagy a közvélemény szándékos félrevezetését célozza, hogy az összes kerületet vizsgálná a testület, holott erre semmi joga nincs.

Az állítólagos patkányinvázióról szólva Tarlós István emlékeztetett, hogy ez csupán hangulatkeltő álhír. Ennek ellenére május 8-án elindult a "többletirtás", a hatóság írásban nyilatkozott, hogy

semmiféle egészségügyi vészhelyzet nincs.

A főpolgármester utalt arra is, hogy Karácsony Gergely a jelenlegi patkányirtásért felelős cég megbízását  bizottsági tagként támogatta.