HARCÉL

Tar­lós: Ka­rá­csony ese­té­ben vége van a lég­vár­épí­tés­nek

Tar­lós Ist­ván fő­pol­gár­mes­ter sze­rint az utóbbi egy hónap tör­té­né­sei azt bi­zo­nyít­ják, hogy Ka­rá­csony Ger­gely, az MSZP és a Pár­be­széd közös fő­pol­gár­mes­ter-je­löltje, Zugló pol­gár­mes­tere nem az a po­li­ti­kus, aki­nek a köz­vé­le­mény előtt fel akar­ták tün­tetni.
  • Szerző: RIPOST

Tarlós István az Inforádió Aréna című műsorában hétfőn elmondta: szerinte ami az utóbbi egy hónapban történt, az azt jelenti, hogy "nagyjából vége van a légvárépítésnek".

EZT OLVASTAD MÁR?
"Bizonyos körnek" és a követőiknek szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy Karácsony Gergely "nem az, akinek a közvélemény előtt fel szerették volna építeni, vagy talán nem is az, aminek gondolták"

- fogalmazott.

A főpolgármester szerint Karácsony Gergellyel kapcsolatban több "elképesztő jelenség" is volt, kezdve a "zsidólistázások megpártolásával", aztán Csepelt akarta elhelyezni Budapest északi szektorában, legújabban pedig a "parkolási probléma".

Karácsony Gergely összekeveri a fővárosi parkolási rendszer és a zuglói fizetős parkolás üzemeltetésének kérdését - mondta Tarlós István, hangsúlyozva: centralizálni szeretné a fővárosi fizetős parkolást, és az ebből befolyó pénz döntően a közösségi közlekedés büdzséjébe kerülne. Közölte, a Fidesz és közte strukturális vita zajlik ebben a kérdésben, és az nem egyenlő azzal, ami Zuglóban történt.

"Az egy vicc", hogy egy polgármester bejelentse, saját jelölő pártjának takargatnivalója van a kerületi parkolási szerződés ügyében, nem élve törvényes jogaival aláírja az általa kétségbevont megállapodást, és a kerület "brutálisan" veszteséges lesz - mondta Tarlós István.     Arra reagálva, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, a főpolgármester közölte: nem érthető mit akar, hiszen a baloldali előválasztás még nem is ért a végéhez. Továbbá miért kellene arról vitatkoznia, hogy Karácsony Gergely mondta-e azt vagy sem, amit több tízezer ember hallott egy tévében. Esetleg vitatkozzunk arról, hogy igazak-e azok a számok, amelyek a zuglói költségvetésből valók - vetette fel Tarlós István.