INSIDER

Tan­órá­ról tűnt el a 15 éves ma­gyar tini, egy hónap után ment haza

Va­lé­ria egy Ba­ra­nya me­gyei köz­ség­ből tűnt el feb­ruár 7-én, egy Pécsre tartó bu­szon lát­ták utol­jára. A rend­őr­ség is ke­reste, végül már­cius 7-én sé­tált haza.

Nagy öröm érte a Pankovics szülőket: az egy hónapja eltűnt lányuk végre hazasétált! A Baranya megyében élő család február 7-e óta kereste a 15 éves Valériát, aki délelőtt, tanóráról tűnt el. Keresésében nemcsak a rendőség, hanem az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány is részt vett. Az előzményekről és a sikeres felderítésről a szervezet alelnöke számolt be a -nak.

– Vali az iskolából szökött meg egy keddi napon, utoljára egy Pécsre tartó buszon látták, ám a városba nem érkezett meg.

EZT OLVASTAD MÁR?
Alapítványunk múlt héten csatlakozott a kereséshez, pár nap alatt rengeteg információt sikerült kideríteni a lányról

– mondta dr. Sinkáné Vati Júlia.

Őt keresték egy hónapig
Őt keresték egy hónapig
Fotó: Facebook
Megtudtuk, hogy a szerelméhez szökött a tini, az volt a tervük, hogy összeházasodnak.

– A lány barátjának korábbi barátnőjével is felvettük a kapcsolatot, végül az összes adatot átadtuk a rendőrségnek – nyilatkozta a -nak a keresést vezető alapítvány alelnöke.

Dr. Sinkáné Vati Júlia
Dr. Sinkáné Vati Júlia

A 15 éves Valéria végül egy hónapnyi távollét után éjszaka csengetett be a családjához. A szülők nagyon boldogok voltak, reggelig beszélgettek a tinivel, aki ígéretet tett, hogy többé nem szökik el otthonról. Az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány és a rendőrség is megszüntette a keresést.