INSIDER

Tagad a bor­sod­ná­dasdi gyil­kos, meg­szó­lalt az ál­do­zat anyja

Nem is­merte el a bí­ró­sá­gon a 21 éves B. Ro­land, hogy meg­gyil­kolta Bor­sod­ná­das­don a 17 éves K. Csen­gét. A Ri­post­nak a lány meg­tört édes­anyja me­sélt rész­le­te­ket.

Nem volt hajlandó áldozata édesanyjának a szemébe nézni az a férfi, aki a vád szerint 2017. szeptember 2-án este találkozott K. Csengével, majd, miután összevesztek, ököllel többször arcul ütötte, lemeztelenítette, majd a templom melletti vízaknába dobta. A lány fejjel lefelé került a 40 centis vízbe, így megfulladt.

A vízgyűjtőt azóta is lakattal zárják. Sokan mécseseket hordanak rá Csenge üdvéért.
A vízgyűjtőt azóta is lakattal zárják. Sokan mécseseket hordanak rá Csenge üdvéért.
Fotó: Sulyok László
EZT OLVASTAD MÁR?
„Nézz rám! Nézz a szemembe!

Ezt kiabáltam” – mondta el a -nak az áldozat édesanyja, Róza. „Borzasztó ideges voltam, a tettes láttán hangos zokogásba kezdtem. Roland nem nézett rám, ingatta a fejét… Azt szerettem volna, ha látja a mérhetetlen fájdalmamat. Megdöbbentett, hogy semmilyen megbánást nem láttam rajta. Roland nem ismerte el a lányom megölését, és nem hajlandó vallomást tenni.” Lapunknak az asszony elmesélte azt is, hogy a mérhetetlen fájdalma mellett meg is volt döbbenve a fiún, hiszen meglehetősen jó állapotban volt.

Az édesanya 25 millió forintot követel lánya gyilkosától.

„Nem magamnak, engem már teljesen tönkretett. Jótékony célokra fogom felajánlani a pénzt.

Az asszony szerint a lánya csak két héttel a tragédia előtt ismerte meg a fiút, és – a tettes rendőrségi vallomásával ellentétben – sosem akart járni vele, ezért kellett meghalnia. Azóta is képtelen felmenni oda, ahol a lánya holttestét megtalálták.