FAZÉK

Szúrj fog­pisz­ká­lót a krump­liba, és úgy tedd a mik­róba

Kinek van ideje órá­kat el­töl­teni a kony­há­ban ahhoz, hogy egy egy­szerű va­cso­rát az asz­talra te­gyen? Nekem biz­tos nincs! Ha dol­go­zol, te is bi­zo­nyára szí­ve­seb­ben vá­lasz­tasz olyan éte­le­ket, me­lye­ket gyor­san el lehet ké­szí­teni. Az ide­á­lis idő max. 15 perc! Most egy olyan öt­le­tet mu­ta­tunk, mellyel majd­nem fele idő alatt a ma­gya­rok ked­venc éte­lét is el­ké­szít­he­ted

Hogy szerettük gyerekkorunkban a héjába sült krumplit! A család összegyűlt az asztal körül, és mindenki boldogan majszolta az egyszerűségében is szívet melengető ételt

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sütéséhez 45 percet akkor még bevállalt egy háziasszony, de most ez erős túlzásnak tűnik. Nem is kell!

Máris eláruljuk, hogyan készítheted el pár perc alatt:

  1. Mosd meg a krumplikat
  2. Mindegyikbe tűzz 4-5 darab fogpiszkálót az egyik oldalon. Úgy néz ki majd, mintha lábakon állna
  3. Tedd a mikróba, pont így, álló helyzetben
  4. Kapcsolj sebességre. 5-6 perc alatt már veheted is ki a nem csupán megfőtt, de minden oldaláról egyenletesen ropogósra sült krumplit

Ugye, milyen egyszerű? Már csak egy kis vajat vagy a sós, paprikás olajat/zsírt kell előkészíteni, és lehet fogyasztani.

Paprikás olaj vagy zsír elkészítése

  1. Melegítsd fel az olajat vagy zsírt
  2. Hagyd kicsit hűlni, majd szórd bele a piros fűszerpaprikát (Ha túl forró az olaj, égett és keserű ízű lesz a paprika)
  3. Ízlés szerint sózd
Ínyenceknek

Fokhagymával: Futtass meg jó sok szeletelt fokhagymát egy kis olajban, és azzal szórd meg a héjától megszabadított sült krumplit.

Rozmaringgal, tonhallal: Darabold el a sült krumplit, szórd meg vágott rozmaringgal, adj hozzá tonhal konzervet.

Eközben a címlapon