RIPOSTER

Fej­le­mény a kecs­ke­méti szu­ri­káta-bot­rány­ban: ezt mondta az apa

Egy ötö­di­kes kisfiú okozta a va­das­park vem­hes szu­ri­kát­ájá­nak ha­lá­lát, de az ügy­ben min­denki egy­másra mu­to­gat.
  • Szerző: Ripost

Már az egész ország ismeri a Kecskeméti Vadasparkban elpusztult szurikáta ügyét. Zara, a vemhes szurikáta halálát aortarepedés okozta, két utódot várt. Az állat azután pusztult el, hogy egy ötödikes fiú bottal piszkálta, annak ellenére is, hogy többször figyelmeztették, és meg is tiltották neki. Ezután a szurikáta ösztönösen beleharapott a fiú kezébe, aki emiatt földhöz vágta.

Képünk csak illusztráció.
Képünk csak illusztráció.
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az érintett gyermek apja Facebookon szólalt meg. Bár elismerte, hogy a gyermek hibázott, a felelősség kérdését az állatparkkal kapcsolatban is felvetette - írja a Blikk. Szerinte egy nyitott tetejű kifutóról van szó, és a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket futásra ingerelték az állatokat, és az ő gyermeke kicsit mélyebbre nyúlt.

Mint posztjában fogalmazott, az állat a gyerek körmeit is átharapta, ő ezért ijedtében csapta a földhöz az állatot. Állítása szerint az igazgató ezután ordibált a síró gyerekkel. Az apa úgy véli, az igazgató nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot helyezett egy ember elé.

Tokovics Tamás igazgató szerint viszont nem ez történt, hanem még ők keresték ezután a gyereket, és az osztállyal lévő pedagógust is nekik kellett megkeresniük. Mivel a gyerek teljesen bezárkózott, az eseménysort a társai mesélték el a szakembernek. Megemlítette az igazgató azt is, hogy kedden felhívta az iskolát, hogy a gyerek hogyléte felől érdeklődjön, és azt a választ kapta, hogy a gyerek keze gyógyul, és az sem látszik, hogy lelkileg megtört volna.