DIÉTA

Íme, a szu­per­zsír, az egész­ség új zá­loga!

Magas a zsír­tar­talma, mégis na­gyon egész­sé­ges - az avo­kádó va­ló­sá­gos szu­perétel! Segít a fo­gyás­ban, csök­kenti a vér­cu­kor­szin­tet és a vér­nyo­mást. Nem túl­zás azt ál­lí­tani, hogy meg­hosszab­bítja az éle­tet.

Az avokádó azért rendkívül sokoldalú eledel, mert az íze alapvetően semleges, így édes és sós ételekhez egyaránt kiváló alapanyag: ugyanúgy lehet belőle húsok kiegészítője, szendvics, mint fogyókúrás tejturmix, jégkrém, vagy csokoládéhab, de még a grillezést is bírja. Egyedül főzni nem szabad, mert attól megkeseredik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Egészséges zsírsavai közreműködnek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, és a „rossz” LDL koleszterin szintjét is csökkentik.
Fotó: Pinterest

Tele van antioxidáns hatású vegyületekkel, így számos betegséget segíthet kivédeni, és az öregedés látható jeleit is csökkenti. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C-, D- és E-vitamint, valamint kalciumot és magnéziumot, foszfort, vasat és nátriumot. Segíti a szervezetet a tápanyagok hasznosításában.

Fotó: Pinterest

Hollandiában hamarosan az első olyan étterem is megnyílik, ahol kizárólag avokádóból készült ételeket szolgálnak majd fel. Avokádós hamburgertől az avokádófagyiig, az avokádós csokiturmixtól a bundázott avokádóig sok mindent készítenek majd ebből a finomságból.

Fotó: Pinterest

A lehetőségek száma végtelen, az étterem egyetlen kikötése, hogy az ételeiknek valamilyen formában tartalmazniuk kell a szupergyümölcsöt. Az ötlet nagyon népszerű: az étteremnek máris több mint 4000 követője van az Instagramon, pedig még meg sem nyitottak.