kulcsár edina
Egyszerû, olcsó és rendkívül hatásos praktika, ami mégis nagyon megkönnyíti az életed.
Ha azt hinnéd, hogy már mindent tudsz a szódabikarbónáról, és az összes trükköt ismered, akkor jó hírünk van: tévedsz. Jó hír ez, hiszen még mindig létezik olyan praktika, ami ennek az olcsó csodaszernek a tarsolyában van. És hogy mikor jön jól, amit most mutatunk? A konyhában, méghozzá a babrálós munkánál.
Egy finom rakott krumpli szinte bármikor jól esne, ugye? Csak hát a sok vacakolás elveszi az ember kedvét az elkészítésétől. Nem elég, hogy szeletelgetni kell, még ráadásul a tojást is pucolhatjuk. Nem beszélve egy klassz reggeliről, amikor kapkodva akarunk megszabadulni a főtt tojás héjától, pedig már szorít bennünket az idő.
Nos, a feladat sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válik ezentúl, hiszen nem kell mást tenned, mint a főzővízhez adnod egy kiskanálnyi szódabikarbónát. Az eredmény önmagáért beszél: a héjtól könnyedén megszabadulsz majd, nem kell apró darabokban lehámoznod a tojásról, mert szinte egyben fogod tudni eltávolítani.