FITTFAZÉK

Szu­per fo­gyást ér­hetsz el ezzel az olcsó ma­gyar zöld­ség­gel

Egy­szerű, de nagy­szerű di­é­tás re­cep­te­ket mu­ta­tun! Ha fogyni sze­ret­nél, nincs is ezek­nél az éte­lek­nél fi­no­mabb. Pár nap, és lát­vá­nyos lesz a hatás! Ez nem pénz­ki­do­bás!

Az uborkának rendkívül alacsony a szénhidráttartalma, rostokban gazdag, így az egyik legjobb diétás zöldség!Segít a méregtelenítésben, és eltávolítja a felesleges vizet a szervezetedből, kiválóan segít abban, hogy megszabadult a felesleges kilóktól. Mutatunk három fantasztikus receptet, melyben az uborkát is megtalálhatod!

1. Mediterrán saláta

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 2 avokádó (héja és magja nélkül), elszeletelve

  • 2 közepes uborka, darabolva

  • ½ lila hagyma, vékonyra szeletelve

  • 1 fél fej saláta szeletelve

    Eközben a címlapon
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj

  • 2 ek. frissen facsart citromlé

Így készítsd:

Egy nagy tálban keverd össze a saláta hozzávalóit, egy kisebb tálkában az öntetet (olaj, citromlé). Kombináld a kettőt. Ízesítheted kevés tengeri sóval, borssal.

2. Klasszikus uborka-paradicsom saláta

Fotó: 123RF

Hozzávalók:

  • 2 uborka meghámozva, vékonyra szeletelve

  • 3 db nagyobb paradicsom szeletelve

  • ½ lila hagyma, vékonyra szeletelve

  • ¼ tk. őrölt fekete bors

  • tengeri só, ízlés szerinti mennyiségben

  • 2 ek. friss bazsalikom

  • 2 ek. fehér balzsamecet

  • 1 ek. extraszűz olívaolaj

Így készítsd:

Egy nagy tálban keverd össze az uborkát, a paradicsomot, a hagymát. A maradék hozzávalókból készítsd el a dresszinget, majd öntsd a zöldségekre.

3. Görög saláta

Fotó: 123RF

Hozzávalók:

  • ¼ csésze extraszűz olívaolaj

  • 2 ek. vörös borecet

  • ½ tk. tengeri só

  • ¼ tk. őrölt bors

  • 1 nagy uborka

  • ½ csésze olívabogyó

  • 4 nagy paradicsom, szeletelve

  • 1 nagy hagyma, szeletelve

  • 4 csésze saláta (lehet több fajta, több színű)

  • 4 csésze feta sajt, felkockázva

  • 1 citrom lereszelt héja

  • 1 tk. szárított (vagy friss) oregano

Így készítsd el:

Az öntethez keverd össze az olajat, az ecetet, a sót, a borsot. Kóstolás után tetszés szerint módosíthatod még az ízét. Egy nagy tálban halmozd föl a salátát, az uborkát, az olívabogyót, a paradicsomot, a hagymát, a feta sajtot, a citromhéjat, az oreganót. Kombináld a dresszinggel.

Jó étvágyat!