MAMAKLUB

Szü­lők fi­gye­lem! Íme a lista, mit kell még meg­tenni is­ko­la­kez­dés előtt

A nyár csupa öröm: strand, fagyi, rajzfil­mek, pi­he­nés. Ám ha­ma­ro­san meg­vál­toz­nak a dol­gok, úgy­hogy itt az ideje, hogy meg­előzd az is­ko­lai stresszt, még mi­előtt az év meg­kez­dődne. Kü­lö­nö­sen az el­ső­sök­kel fon­tos a fel­ké­szü­lés, de a na­gyob­bak­nak sem árt.

Készítsd elő az íróasztalt!

Akár a saját íróasztalán, akár a konyhaasztal sarkán írja a gyerek a házi feladatot, legyen egy erre kijelölt, rendetlenségtől mentes helye. Ami nem szolgálja ezt a célt, azt vedd le az asztalról.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Gyakorold a reggeli rutint!

Vegyétek át néhányszor, mennyi időre van szükség a reggeli elkészüléshez, és ahhoz, hogy autóval vagy busszal odaérjetek a suliba (és persze számoljátok bele a szeptember elején várható csúcsforgalmat is). Így kivédhető az első napok őrülete, és a késések.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Beszélgessetek a napirendről!

Beszéld meg a gyerekekkel, vagy ami még jobb, készítsetek rajzos-fényképes naptárat arról, hogy is alakul majd a napjuk. Tervezd be a szabadidőt és a házi feladat elkészítésére szánt időt is. Minél inkább tisztában vannak a gyerekek a saját kötelességükkel és napirendjükkel, annál könnyebb lesz számukra azt betartani.

Találkozzatok a tanítóval!

Ha a gyerek még nem találkozott a tanítójával vagy az új osztályfőnökével, mert elsőbe megy, felső tagozatba lép, vagy új tanárt kapnak, akkor igyekezz megszervezni, hogy még a becsengetés előtt sor kerüljön az első találkozásra. Így nem kell majd izgulni az első napon.

Játsszatok együtt legalább egy osztálytárssal!

Ha most megy iskolába a gyerek, vagy épp iskolaváltás előtt álltok, érdemes összehozni egy találkozót egy leendő osztálytárssal. Máris más érzésekkel megy be a suliba, ha van egy barátja.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Hallgasd meg!

Hagyd, hogy elmondja, mit érez az iskolakezdéssel kapcsolatban, mert a félelmet úgy lehet a legkönnyebben legyőzni, ha megnevezed, mitől is félsz. Nincs ezzel semmi baj, senkinek nem könnyű a váltás, de biztasd, hogy menni fog.

Eközben a címlapon

Élvezzétek ki a szünetet!

Ne tölts meg minden percet programokkal, legyen idő arra is, hogy egyszerűen együtt legyetek. Pár nap múlva úgyis sűrű lesz a program.