MAMAKLUB

Szü­lők fi­gye­lem, ki­ad­ták a fi­gyel­mez­te­tést! Ve­szé­lye­sek a gye­rek­tá­nyé­rok

A ten­ge­ren­tú­lon ve­szé­lyes gye­rek­tá­nyé­ro­kat hív­tak vissza: a minta fö­lötti mű­anyag­ré­teg ugyanis le­vál­hat róluk, és ful­la­dást okoz­hat.

A Playtex-hez 372 bejelentés érkezett arról, hogy a műanyagréteg felválik a tányérokról. 11 alkalommal a szülők a gyerek szájából szedték ki a műanyagot, négy alkalommal pedig félre is nyelték azt a gyerekek.

A 18-001-es szériaszámú termékeket, amelyeket 2009 októberétől 2017 augusztusáig árusítottak, épp ezért visszahívja a cég, és teljes mértékben visszatéríti az árukat. Az érintett tányérokon autó, építkezés, zsiráf, hercegnő vagy szuperhősök láthatók. A fehér polipropilén tányérok pereme színes, alja pedig csúszásmentes.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pinterest

Azt egyelőre nem tudni, mitől mállik le a műanyagréteg a tányérokról. Az azonban biztos, hogy akármilyen tálalóeszközről van szó, mindenképpen be kell tartani a gyártó kezelési javaslatát. Ha ugyanis olyasmit teszünk be például a mosogatógépbe, ami nem bírja a gépi mosogatást, annak könnyen az lehet a vége, hogy a termék egészségkárosító módon esik szét.

Aki itthon vagy külföldön vásárolt a kérdéses Playtex tányérokból, ezen a webcímen érheti el a céget. Addig is jobban teszi, ha nem használja a tányért.