HŰHA

Less be ve­lünk a Sz­tár­ban Sztár ku­lisszái mögé!

Nem is hin­nénk, mennyi munka van abban, hogy hét­ről-hétre élő adásba ke­rül­hes­sen a Sz­tár­ban Sztár! A TV2 si­ker­mű­sora im­má­ron a ha­to­dik éva­dá­nál jár: mind­ezi­dáig 72 éne­kes és szí­nész bújt össze­sen több mint öt­száz ka­rak­ter bő­rébe 2013 óta. A Ri­post be­ju­tott a ku­lisszák mögé.

A Sztárban Sztár adását minden héten tizenkét kamera veszi, jóllehet, a stáb összesen 160 főből áll.Két szakember készíti el a versenyzők maszk­ját, vasárnaponként pedig 12 sminkes és 14 fodrász dolgozik azon, hogy az átváltozások minél élethűbbek legyenek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A műsor tíz stylistjának az a dolga, hogy kiválassza a legmegfelelőbb öltözetet  a versenyzők számára. Sok esetben nemcsak a látvány számít, hanem a kényelem is: egy táncos, ugrálós produkció­nál nagyon fontos szempont, hogy az énekesek baleset nélkül megússzák az előadást.

A látványelemek között a háttértáncosok is fontos szerepet kapnak: nyolc állandó táncos van a csapatban, akik gondoskodnak arról, hogy a műsorok hangulata megfelelő legyen.

Kevesen gondolnák, de a Sztárban Sztár versenyzői is sokkal több időt fektetnek a produkcióikba, mint ahogy az kívülről látszik. Az énekesek és színészek szigorú beosztás szerint készülnek hetente: előre meg van határozva, hogy melyik napot fordítják az adott feladatokra.

Hétfő

A vasárnapi élő show-k után a hetet énekpróbákkal és szöveggyakorlással kezdik az énekesek. Lajtai Kati, a versenyzők énektanára ilyenkor reggeltől estig a próbateremben gyakorol a műsorban maradtakkal.

Kedd

Az énekpróbák után a koreográfiák gyakorlása következik. Ilyenkor tanulják meg a szereplők a közös és az egyéni produkciók táncmozdulatait.

Eközben a címlapon

Szerda

A hét közepére már körvonalazódnak a vasárnapi produkciók elemei: a mesterek ekkorra félig befejezik a maszkokat. Annak érdekében, hogy minden énekes tökéletesen imitálja a választott előadót, a maszkmesterek hosszú napokon át dolgoznak a műhelyben a különböző arcokon. A versenyzőkről még a műsor elején gipszmintákat vettek, így nekik már nem kell megjelenniük a maszkok készítési fázisainál.

Csütörtök

Az úgynevezett szárazpróbák zajlanak: ilyenkor az énekesek maszk és jelmez nélkül, utcai ruhában adják elő a színpadon a produkciókat, így egyszerűbb még utolsó simításokat végezni a koreográfián. Ezután Sütő Enikővel beszélgetnek egyenként.

A Sztárban Sztár mentora hosszú társalgással segít nekik abban, hogy minél jobban hozzák az adott előadó karakterét.

További izgalmas titkokért és képekért keresd a napilap szombati lapszámát!