INSIDER

Ször­nyű tra­gé­dia, ha­lálra égett a sza­bol­csi kisfiú

A csa­lád éppen a kony­há­ban ká­vé­zott, ami­kor a szo­bá­ból füst go­moly­gott ki­felé...
  • Szerző: Ripost

A Balkányhoz tartozó Déssy-tanya egyik családi házában történt a baj. Egy fiatal házaspár él itt, Gáborék két gyermeket neveltek szeretetben, lányuk, Viktória első osztályos általános iskolás, kisfiuknak, Danikának pedig a napokban ünnepelték a harmadik születésnapját. Ám a kisfiú meghalt, amikor feltehetően a tévé zárlatos lett, és az egész szobát lángra lobbantotta. Füstmérgezést kapott, édesapja már nem tudta megmenteni az életét.

"Valószínűleg a tévénél keletkezett zárlat okozta a tüzet" – mondta könnyezve Barkóczi Ti­borné, a család közvetlen hozzá­tartozója, aki a házhoz sietett, miután értesült a tragédiáról. Reggel az anyuka még elkísérte a buszhoz lányát, Viktóriát, majd hazament, és férjével a nyári konyhában leültek kávézni. A házból kiáramló füstre az apa figyelt fel. Rögtön berohant Danikáért, sietett vele a friss levegőre, próbálta újraéleszteni, de már nem segíthetett.

"A ruhásszekrény rettentő gyorsan lángra kapott, Gábor már csak későn tudott cselekedni. Teljesen kiégett az otthonuk, szinte mindenüket elvesztették" – mondta a Borsnak el­csukló hangon Csordás Andrásné, az elhunyt Danika nagy­nénje.