INSIDER

Ször­nyű, mi tör­tént ezzel a pár­ral éj­szaka a Rám-sza­ka­dék­nál

A Ko­má­rom-Esz­ter­gom Me­gyei Rendőr-fő­ka­pi­tány­ság ügye­let­ve­ze­tője sze­rint két héten belül ez volt a má­so­dik ha­sonló eset.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot vasárnap hívta fel egy  44 éves férfi. Elmondta:  párjával éppen a Rám-szakadéknál kirándultak és eltévedtek.

A túrázó elmondta a rendőröknek, hogy letértek a kijelölt turista útról és mivel besötétedett, nem tudják, merre menjenek tovább.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A főkapitányság szabadidős ügyeletvezetője segített a bajbajutott páron. Kondé Zsolt r. őrnagy telefonon felvette a kapcsolatot a férfival, a leírása alapján sikerült beazonosítania a  helyszínt, ahol tartózkodtak.

A főtiszt telefonon keresztül  a Rám szakadék felső részéhez irányította a bejelentőt, ahol az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei már várták őket. A rendőrök a két kirándulót szolgálati gépjárművel elvitték a saját autójukhoz.

Az őrnagynak nemrég volt már hasonló esete,  a Rám-szakadéknál bajba jutott kirándulóknak segített két hete, akik eltévedtek a sötétben és a turistaút melletti meredek lejtőn rekedtek –írja a rendőrség.

Eközben a címlapon