NÍNÓ

Ször­nyű bal­eset­ben bé­nult le a fi­a­tal lány, Sza­bolcs ma­gára hagyta

A lány szü­lei örül­nek, hogy végre elég­té­telt kap­hat­nak, bár Sza­bolcs me­ne­külni pró­bált.
  • Szerző: Ripost
A fiatal lány kerekesszékbe került. (Képünk illusztráció.)
A fiatal lány kerekesszékbe került. (Képünk illusztráció.)

Európai elfogatóparancs volt érvényben B. Szabolcs ellen, miután balesetet okozott Észak-Írországban még 2015-ben. A 28 éves férfi akkori barátnője, Anastassiya Phillips súlyosan megsérült, kerekesszékbe került.

Szabolcsnak tavaly januárban kellett volna bíróság elé állnia, de még korábban megszökött az országból - írja a Bors. Máltára menekült az édesanyjához, majd Olaszországba ment. Végül most februárban Koppenhágában kapták el, ahol egy ír kocsmában vállalt munkát.

EZT OLVASTAD MÁR?

"Igazságot akartunk szolgáltatni a lányunknak, örülünk, hogy elfogták Szabolcsot. Hihetetlen, ami a családunkkal történt, elképesztő, a lányomnak min kellett keresztülmennie"

– nyilatkozta a Belfast Telegraphnak a maradandó sérülést szenvedett Anastassiya apja. Szabolcs ugyanis telefonhívás és SMS nélkül hagyta ott a kórházban fekvő barátnőjét.

A most 19 éves lánynak minden hátcsontja eltört a balesetben. Tüdeje összeesett, hónapokig élet-halál között lebegett a kórházban. Lelkileg sem tudta magát túltenni azon, hogy barátja elhagyta. Arra pedig végképp nem számított, hogy Szabolcs a szökése alatt összeházasodik egy másik nővel Olaszországban.