OTTHONKA

Szórj szó­da­bi­kar­bó­nát a ker­tedbe, bá­mu­la­tos lesz a hatás!

A leg­több há­zi­asszony pró­bálta már ezt a cso­da­szert kony­há­ban, für­dő­szo­bá­ban, és mint ki­de­rült, nem rossz ötlet a kert­ben sem be­vetni. Nagy se­gít­sé­gedre lehet itt is a szó­da­bi­kar­bóna, mu­tat­juk a trük­kö­ket!

A szódabikarbóna számtalan helyzetben bizonyította már, hogy az egyik legnagyobb segítség a háztartásban. Nincs ez másképp a kertben sem: rengetegféleképpen hasznát veheted. Most, hogy megkezdődtek a tavaszi kerti munkálatok, ideje megismerkedned néhány tippel! Hálásak lesznek értük a növényeid…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Bevetheted gombásodás ellen

Fotó: 123RF

Permetezd le vele a beteg fáidat; a hatás ugyanaz lesz, mint a vegyszerekkel. Keverj össze 4 teáskanál szódabikarbónát 4-5 liter vízzel, és ápold le vele a gyümölcsfáidat.

2. Megöli a káposztahernyókat

Fotó: 123RF

Fele-fele arányban keverj össze szódabikarbónát liszttel, és ezt a keveréket szórd a fertőzött káposztára, brokkolira.

3. Feljavítja a talajt

Savanyú talajban alig marad meg pár növény, de nem kell elfogadnod a helyzetet: keverj a locsolóvízbe szódabikarbónát, és helyre billen a kémhatás.

4. Ki nem állhatják a csigák

Szórj szódabikarbónát apróra tört tojáshéjjal keverve a növényeid köré, és messziről elkerülik a meztelencsigák.

5. Megvédi a rózsáidat a lisztharmattól

Pár naponta szórd be a rózsákat az alábbi keverékkel: 7 evőkanál szódabikarbóna, 3 evőkanál folyékony szappan, 20 liter víz. Ha úgy látod, hogy érzékeny rá a növény, csak hetente locsold meg vele a leveleket.

Eközben a címlapon

6. Tökéletesen kitisztítja a madáritatót

Ha nem akarsz vegyszert használni, súrold le az itatót nedves, szódabikarbónás szivaccsal. A végén öblítsd le.

7. A hangyák sincsenek odáig érte

Fotó: 123RF

Ha látod a hangyabolyt a kertben, önts bele szódabikarbónát. Ha fokozni szeretnéd a hatást, önts hozzá ecetet is. Kegyetlen módszer, de a hangyák eltűnnek a kertedből.