OTTHONKA

Szórj sót a vé­cébe, el­ké­pesztő lesz a hatás

Forró nyár­ban kü­lö­nö­sen fon­tos, hogy min­­dig ra­­gyog­­jon a vé­­cé­­csé­­sze. Sze­ren­csére ehhez nem szük­­sé­­ges durva vegy­­sze­­re­­ket hasz­­nál­­nod. Elő a sóval és a cit­­rom­­mal, ma­­ku­­lát­­lan lesz a tisz­­ta­­ság!

A lakásban takarítás szempontjából a vizes helyiségek igénylik a legtöbb gondosságot, ezen belül pedig a vécé. Biztosan te is nagy gondot fordítasz rá, hogy ragyogjon, kellemes legyen a levegője és a lehetőségekhez képest minél kevesebb baktérium hemzsegjen benne.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: 123RF

Ehhez viszontnincs szükséged mindig drága vegyszerekre, ugyanis a háztartásodban megtalálható minden, ami a ragyogó vécécsészéhez szükséges!

Csavarj ki egy tálba egy fél citromot, és adj hozzá egy nagy marék - 2-3 evőkanál - sót. Alaposan keverd össze, ha pedig még fokozni szeretnéd a hatást, akkor dúsítsd a keveréket szódabikarbónával. Ezután öntsd a tál tartalmát a vécécsészébe, majd alaposan súrold át a vécékefével.

Fotó: Markovics Gábor

Ha pedig igazán erős a harci kedved, akkor a súrolás és öblítés után gumikesztyűben közvetlenül is nekieshetsz a porcelánnak. A fél citrommal alaposan dörzsöld végig a felületét, majd egy kefe segítségével suvickold át közvetlenül a sóval. Az eredmény páratlanul illatos és ragyogó lesz!

Eközben a címlapon