OTTHONKA

Szórj sót a ci­pődbe, és meg­döb­bentő ered­ményt ta­pasz­talsz!

Ez a trükk tel­je­sen meg­vál­toz­tatja a min­den­nap­ja­i­dat. Ne hagyd ki, és pró­báld ki te is!

A só nem csupán a konyhában és az ételek ízesítésénél remek társ, de sok háztartási trükkben és fortélyban is! Filléres, minden otthonban megtalálható, ráadásul még hatékony is. Kell ennél több? Most olyan tippeket mutatunk, melyek különösen hatásosak!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Szórd a cipőbe

Különösen a hideg napokon fordul elő, hogy bizony az ember lába belefülled a cipőbe, és kellemetlen szagot áraszt. Ezt a gondot könnyen megoldhatod: szórj a lábbelibe 1 evőkanál sót éjszakára, reggel pedig öntsd ki belőle. A só magába szívja a fölösleges nedvességet és a kerülendő illatokat.

2. Fényesítsd vele a réztárgyakat

A sárgaréz gyönyörű, de idővel sajnos megkopik a fénye. Vegyszerek helyett erre is megoldás nyújt a só. A régi darabok és a családi örökségek lehet, hogy sok évesek, de nézhetnek ki olyan csodásan, mint újkorukban! Keverj össze sót, lisztet és ecetet egyenlő arányban. Az így kapott pasztával pedig dörzsöld át a fényesítendő tárgyakat, hagyd a keveréket hatni rajtuk 1 órán át, végül puha ronggyal töröld csillogóra.

3. Gyertyákhoz

A téli estéken már egyre többször nyúlunk egy kellemes vacsoránál vagy egy romantikus hangulatnál egy-egy gyertyához, mely fényével melegséget és meghittséget áraszt. Kár, hogy sokszor kúp alakban kezd el olvadni a viasz, ezzel pedig egyenetlenül ég és sokfelé csöpög. Ha az új gyertyát használat előtt néhány órán át erősen megsózott vízbe áztatod, akkor a gyertya sokkal szebben és egyenletesebben fog majd égni.

Ne hidd, hogy vége! LAPOZZ!