ÉLETMÓDI

Szórj kávét a nej­lon­ha­ris­nyádba - fan­tasz­ti­kus lesz a hatás!

Meg­lepő, fil­lé­res, de nagy­szerű trük­köt mu­ta­tunk. Ez tény­leg mű­kö­dik!

Észre sem vesszük, de az otthonunk, a konyhánk, a kamránk tele van olyan eszközzel, ami nagy segítséget nyújt a takarításban. Olcsó és bevált trükkökkel ugyanis nagyszerű hatást lehet elérni. Íme néhány igazán szuper ötlet, amit érdemes kipróbálnod! Amire szükséged lesz mindehhez, az csupán egy kevés kávé, némi ecet, kevés citrom vagy éppen egy kis só - attól függően, melyik praktikát szeretnéd éppen kipróbálni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Kávé a nejlonharisnyába

A hűtőszekrény kellemetlen szaga mindig megoldandó probléma. Hiába tartjuk tisztán, mégis visszatér az a tipikus "hűtőszag", amit persze, hogy szeretnénk elkerülni. Ha őrölt kávét szórsz egy tiszta nejlonharisnyába, ezt pedig beteszed a hűtődbe, akkor elillannak a nem kívánt szagok, és máris megoldódik a gond.

2. Só a hamutartóba

Legyen szó akár fémből, akár üvegből készült hamutartóról, gyakran nehéz kitakarítani, főleg szagmentessé varázsolni. Segítségedre lesz ebben a só. Egyszerűen dörzsöld át sóval alaposan, majd hagyd kicsit ázni, és mosogasd el.

3. Ecet az odakozmált edénybe

Ha az étel odaégett, akkor sajnos nemcsak a finom falatok vesznek kárba, de nagy kihívás a lábost vagy serpenyőt is elsikálni. Könnyítsd meg a dolgod: forralt vízzel kevert ecetet benne, és máris könnyedén lejönnek a makacs lerakódások.

Van tovább is ! LAPOZZ!