INSIDER

Szom­széd­há­ború: bör­tön­től ret­teg a 72 éves asszony

Akár négy és fél év bör­tönt is kap­hat Sá­rika, az a 72 éves püs­pök­la­dá­nyi asszony, aki vi­tába ke­ve­re­dett szom­széd­asszo­nyá­val a tár­sas­há­zuk elé ül­te­tett ró­zsák miatt. Sá­rika és Pi­rike ügyé­nek teg­nap kez­dő­dött meg a tár­gya­lása a Püs­pök­la­dá­nyi Já­rás­bí­ró­sá­gon.
  • Szerző: N.E.

Mint arról a beszámolt, a 72 éves Sárika és a nála tíz évvel fiatalabb Pirike 35 éve szomszédasszonyok Püspökladányban, de megromlott a viszonyuk. Hiába húztak madzagot a panelház közös kertjének közepére, a virágok gondozásán nem tudtak egyezségre jutni – sőt, verekedés is lett a szomszédháborúból…

Tavaly szeptemberben az egyik átültetés alkalmával előkerült egy ásó is, amit – Sárika elmondása alapján – Pirike hozatott ki vele. A 72 éves asszonynak meggyőződése, hogy Pirike akarta őt eltenni láb alól, mégis ő a vádlott.

EZT OLVASTAD MÁR?
Pirike folyamatosan lesett felfelé. Amikor lekiabálta az egyik szomszéd, hogy „csapd le”, ő felém lendítette az ásót, amit védekezésből kicsavartam a kezéből, és véletlenül a jobb karján megütöttem

– mondja a -nak Sárika néni, akit most súlyos testi sértés kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolnak. Az utóbbi időben alig alszik, volt egy szívrohama is, nagyon fél a börtöntől. Azt mondja, esze ágában sincs kibékülni Pirikével, akinek nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket okozott, de állítja, fejen nem ütötte.  Kerestük Pirike nénit is, de lapzártánkig nem vette fel a telefont.

"Ha valóban jogos védelmi helyzetben volt és jogtalan támadást hárított el, továbbá ez bizonyítást nyer, akkor fel kell menteni mindkét vádpont alól" – tájékoztatta a -ot dr. Kamarás Péter ügyvéd.

A szomszédok ügye nem zárult le: tegnapi tárgyalásukon arra jutottak, hogy kiegészítést szükséges kérni az orvosszakértői véleményről, majd november vége felé újra tárgyalják az ügyet.