LELKIZŐ

Szo­morú hír jött: el­hunyt a le­gen­dás so­ro­zat­sztár

A szí­nész szá­mos mozis és tévés pro­duk­ci­ó­ban is fel­tűnt. Ala­kí­tá­sáért Emmy-díjra és Arany Gló­buszra is je­löl­ték.
  • Szerző: Ripost

Szomorú hír érkezett: 77 éves korában elhunyt John Mahoney angol színész. Legismertebb szerepét, Martin Crane karakterét az 1993-2004 között játszott A dumagép (Frasier) című vígjátéksorozatban játszotta - írja a Daily Mail.

A Tony-díjjal is kitüntetett Mahoney1940-ben született az angliai Blackpoolban és már sikeres színpadi színész volt, de a nyolcvanas évektől mozis és tévés szerepeket is vállalt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pályafutása során olyan filmekben és sorozatokban tűnt fel, mint a Gyilkosság a toronyházban, A csend kódja, az Atomjáték, a Bádogemberek, a Holdkórosok, a Mondhatsz bármit, a H.E.L.P., a 99-es paragrafus, a célkeresztben, az Árral szemben, a Szerelem a Fehér Házban, az Űrbalekok, a Barátságpróba, A múlt árnyékában, az Apák és fiaik, a Dan és a szerelem, a Titkok nélkül és a Vérmes négyes.

A dumagépben nyújtott alakításáért kétszer Emmy-díjra és Arany Glóbuszra is jelölt Mahoney utolsó szerepét a 2015-ös Foyle háborúja című misztikus drámasorozat egyik epizódjában vállalta.