SHOWBIZ

Szom­ba­ton ren­de­zik a HangHor­do­zók pá­lyá­zat dön­tő­jét

A pro­duk­ci­ókra a kö­zön­ség is sza­vaz­hat szer­dá­tól az M5 kul­tu­rá­lis csa­torna hi­va­ta­los Fa­ce­book-ol­da­lán.
  • Szerző: ripost

Siklósi Beatrix csatornaigazgató elmondta, hogy a Magyar Napló Kiadó és a Magyar Írószövetség az MTVA-val partnerségbena költészet napja alkalmából megrendezett Versmaraton kísérőprogramjaként hirdette meg ismét a HangHordozók pályázatot. Az indulók a Magyar Napló kiadó által megjelentetett Az év versei 2018 antológiából választhattak fejenként legfeljebb három megzenésítendő verset.

Fotó: Sulyok László

A május 4-i döntőbe tizenegy produkció került: tíz a szakmai zsűri, egy pedig a közönség szavazataival.

Tehát az A38 hajón színpadra lép Dudás Bertalan és Kormos Bálint; DUSKA - Kazai Ági & Stefan Uhrinak; Fodor Gábor; Iris; JaMese; Járdasziget; Kovács Máté; Krasznai Gíta; Németh Viktor; NorAcoustic és Szlama László.

A versenyzők Báger Gusztáv, Buda Ferenc, Gergely Ágnes, Kántor Péter, Kiss Benedek, László Noémi, Lukács Sándor, Marcsák Gergely, Marno János, Tandori Dezső és Tóth Kriszta verseit zenésítették meg.

 A produkciókat Bonyár Judit (NeoFolk), Csík János (Csík zenekar), Eredics Gábor népzenész, Likó Marcell (Vad Fruttik), Váczi Eszter (Váczi Eszter & Quartet) alkotta zsűri értékeli és a közönség is szavazhat kedvencére az M5 kulturális csatorna hivatalos Facebook-oldalán, ahol kiderül, hogy ki lesz az M5 különdíjas produkciója.

A hivatalos versenyprogramban az első helyezett 300, a második 150, a harmadik 100 ezer forintos díjazásban részesül.

Siklósi Beatrix elmondta, hogy a döntősök által megzenésített verseket az M5 is feldolgozta: Kereki Anna, Csőre Gábor és Klem Viktor előadásában. A versek és a zenekarokat bemutató kisfilmek május 1-től 3-ig láthatóak a kulturális csatorna műsorán.

Eközben a címlapon

A győztest az M5 kulturális csatorna hivatalos Facebook-oldalán élő bejelentkezésben jelenti majd be Morvai Noémi, a döntő műsorvezetője.