RIPOSTER

Hor­ror Szom­bat­he­lyen: pit­bull tá­madt a gye­re­kek­kel sé­táló csa­ládra

A kutya a csa­lád ál­lata miatt va­dul­ha­tott meg, de végül min­den­ki­nek kór­házba kel­lett men­nie.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

Pár pillanat alatt vált horrorisztikus jelenetek helyszínévé egy szombathelyi utca a minap, ahol egy nő és családja kutyasétáltatásra indult Jimbo nevű kutyájukkal. Nem a szokásos úton haladtak, egyszer csak pedig a semmiből dühödten rontott rájuk egy pitbull. Az állatot még egy drótkerítés sem állította meg.

EZT OLVASTAD MÁR?

"Abban bíztunk, hogy a kerítésen belül marad, ám a következő pillanatban már megállt bennem az ütő, amikor megláttam, hogy átjut egyik kertből a másikba. Az állat gazdája hiába szórt szitkokat rá, nem tudta megfékezni a kutyát, rá se hederített a parancsszavakra" – mondta a Blikknek az édesanya, akinek a gyermeke pánikszerűen kapta fel a földről a kis testű Jimbót, hogy megóvja az egyre közeledő veszélytől.

"Amint hozzánk ért, próbáltuk az útját állni, nehogy Jimbo és a gyermekem közelébe jusson, de mintha ott se lettünk volna, átverekedte magát rajtunk, majd a kislányomnak esett. Az állat mancsa a gyermekem fogszabályzójába akadt, amit le is tépett. A dühöngő állat ezután Jimbót vette célba, elkapta a jobb első lábát. A lányomnak a tenyerét harapta át, az arcát karmolásnyomok csúfítják, nekem a mutatóujjam sérült meg" – mesélte a támadás után a zaklatott nő.

A család tagjai azonnal autóba ültek, hogy a közeli kórházba siessenek, ahol ellátták sérüléseiket. Az agresszív kutya gazdája az eset után elmenekült, őt azóta sem találják, ezért Etelka úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen. A hatóság egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Ilyen esetben az egyik legrosszabb reakció, ha felkapjuk a kutyánkat, mivel az ilyenkor még védtelenebbé válik. A másik leggyakoribb hiba, ha kiabálni, sikítozni kezd valaki, mert ezzel még jobban felbőszíti a támadó kutyát – mondta el a lapnak egy kutyakiképző, aki szerint a támadás nem azért történt, mert a pitbullok veszélyesek. Minden kutya olyan, amilyennek a gazdája neveli.