RIPOSTER

Szólt a rend­őrök­nek, hogy rosszul van. Most ha­lott!

Hogy tör­tén­het meg ilyen?
  • Szerző: KAM

Hétköznapi igazoltatás indult, majd egy férfi meghalt.

Fotó: Markovics Gábor

Megdöbbentő történet rázta meg az országot: egy 57 éves férfit igazoltattak Újpesten vasárnap a rendőrök, a mérnök néhány perccel később halott volt. Az esetnek van egy szemtanúja is, aki merőben mást állít, mint az ügyben eljáró rendőrök.

A szemtanú szerint a férfit arra kérték, tegye a kezeit a motorháztetőre. A 40 fokos melegben azonban az tűzforróra melegedett, így ezt megtagadta. Sőt, négyszer kérte őket, engedjék el.A szemtanú szerint ekkor kirúgták a lábát, elesett és az eszméletét vesztette.

A tanú, aki az elhunyt férfi barátja, azt mondta, a férfi már előtte szólt a rendőröknek, nincs jól.

Már akkor rosszul volt. És négyszer mondta, hogy kérlek, engedj el, rosszul vagyok

– mondta egy interjúban, és hozzátette: a férfit akkor bilincselték meg, amikor a földre esettés eszméletét vesztette.

A rendőrök szerint előbb bilincseltek, a férfi ezt követően lett rosszul. Közleményük szerint: "a férfi az intézkedés során rosszul lett és eszméletét vesztette.A rendőrök megkezdték az újraélesztést és értesítették a mentőszolgálatot. A gyors beavatkozás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette."

Eközben a címlapon

Az elhunyt férfi fia is megszólalt.

Így nem végződhet egy szakszerű igazoltatás, aminek nem is volt megalapozott gyanúja. Nem volt olyan, hogy ő egy bűnöző, akit úgy kell letámadni, hogy biztos fegyvere van, vagy ilyesmi

– mondta. 

Természetesen a család panaszt tett,de úgy fest, eddig hiába. Az ügyészség közlése szerint ugyanis nem nyomoznak, hiszen nem merült fel bűncselekmény gyanúja.